Reclame

Disneyland Parijs zorgt voor positiviteit in winstcijfers

The Walt Disney Company maakt jaarcijfers bekend.
1 minuut om te lezen
De cijfers voor het eerste kwartaal van 2019 van The Walt Disney Company zijn bekend gemaakt. Opvallend is dat de winst en bezoekersaantallen van Disneyland Parijs het goed doen, terwijl de rest van de parken achterop loopt.

Voor het eerst sinds de overname van Disneyland Parijs door The Walt Disney Company zien we opmerkelijke cijfers verschijnen. De omzet van Disney Parks & Resorts steeg met 7%, en de winst met 4% van 1,65 miljard dollar naar 1,72 miljard dollar. Dit dankzij Disneyland Parijs. De winst van de Parijse Disney-parken is gestegen, terwijl die van de andere parken daalde.

De stijging van de winst van Disneyland Parijs is vooral te danken aan de hogere bezetting van de hotels, het meer spenderen aan eten en drinken in en rond de parken, het verkoop van merchandising (voor Tor Story) en de hogere prijzen voor tickets.

De daling van de winst voor de Amerikaanse Disney-parken heeft te maken met de hogere kosten voor de bouw van het nieuwe Star Wars-themaland. De verwachtte bezoekersaantallen na de opening bleven echter uit, waardoor de winst daalde.

De komende jaren wordt het hard gewerkt aan drie nieuwe themalanden in Disneyland Parijs. De verwachting is dan ook dat de komende jaren de winst opnieuw zal dalen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.