Reclame

Disneyland Paris blijft geopend, ondanks strengere Franse maatregelen

Maar met een aangepast entertainmentaanbod
4 minuten om te lezen
Goed nieuws voor de vele Disney-fans, want Disneyland Paris zal geopend blijven de komende maanden, ondanks de strengere Franse maatregelen die worden opgelegd. Er blijft ook entertainment in de Disney Parken, al wordt dit aanbod wel lichtjes aangepast.

De Franse premier Jean Castex en minister van Volksgezondheid Olivier Véran maakte op maandag 27 december 2021 op een persconferentie bekend dat Frankrijk vanaf 3 januari 2022 voor minstens 3 weken (tot 24 januari 2022) strengere maatregelen zal nemen. Aanleiding is de stijging in het aantal besmettingen en de Omikron-variant. De pretparken mogen wel gewoon open blijven met de bestaande limiet op de capaciteit.

Eerder liet een bron dichtbij het management nog weten dat een sluiting echt het laatste is waar Disney aan denkt, tenzij het verplicht zou worden door de overheid. Dat is dus niet het geval. Wel werd het speciale avondevenement 'New Years Eve Party' geannuleerd door het verbod op vuurwerk.

Entertainment

Het aanbod aan entertainment moet er wel aan geloven. Vanaf 3 januari wordt hier in gesnoeid.

  • Disney Illuminations zal, slechts enkele weken na de terugkeer, niet meer te zien zijn. Als de cijfers de goede kant uit gaan, dan is de avondshow terug te zien vanaf 24 januari 2022.
  • Disney Stars on Parade zal de kerstparade vervangen vanaf 10 januari 2022.
  • De show 'Frozen: A Musical Invitation' in het Walt Disney Studios Park wordt tijdelijk vervangen door een selfie spot met de figuren uit Frozen.
  • De shows The Lion King: Rhythms of the Pride Lands en Disney Junior Dream Factory zullen nog te zien zijn tot en met 9 januari. Hierna sluiten ze voor onderhoud. Terugkeer wordt verwacht op 23 en 19 februari 2022 respectievelijk.

Mondmaskers

Het dragen van een mondmasker is opnieuw verplicht in Frankrijk op vele openbare plaatsen, maar dat was al verplicht in Disneyland Paris vanaf de leeftijd van 6 jaar. Je mag het enkel afnemen als je iets eet of drinkt, of wanneer je op de groene stip staat bij een selfie-spot.

Bars en restaurants

Bij bars en restaurants mag je vanaf 3 januari enkel zittend consumeren.

Coronapaspoort wordt een vaccinatiepaspoort

Mogelijks wordt vanaf 15 januari het bestaande coronapaspoort vervangen door een vaccinatiepaspoort. Dit is de zogenaamde 1G-regeling waarbij enkel volledig gevaccineerden, of personen die hersteld zijn van een Corona-infectie, toegang krijgen tot locaties waar een QR-code gebruikt wordt. Dit moet echter nog goedgekeurd worden door de Franse overheid en in een wetsvoorstel gegoten worden.

Toegang tot de Disney Parken zou dan enkel nog kunnen als...

  • ... je een bewijs hebt van een volledige vaccinatie (vanaf 7 dagen na de tweede prik voor Pfizer, Moderna of AstraZeneca, vanaf 28 dagen na de enige prik van Johnson & Johnson of vanaf 7 dagen na de enige prik voor mensen die reeds covid-19 hebben gehad)
  • ... je een booster prik hebt gehad (voor volledig gevaccineerden). Deze is noodzakelijk vanaf 15 december 2021 voor personen vanaf 65 jaar, maar ook voor iedereen vanaf 18 jaar met het Johnson & Johnson vaccin (vanaf 2 maanden na de enige prik) en vanaf 15 januari 2022 voor alle volwassenen vanaf 18 jaar (vanaf 7 maanden na de tweede prik voor Pfizer, Moderna of AstraZeneca)
  • ... je een bewijs hebt van immuniteit (vanaf 11 dagen na infectie en uiterlijk 6 maanden geleden)

Een PCR- of antigeentest zou vanaf dan dus niet meer mogelijk zijn. In Disneyland Paris kan je, als inwoner van België, je QR-code tonen vanuit de CovidSafe app.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.