Reclame

Disneyland Paris brengt exclusief glas in lood raam uit als souvenir

In een extreem beperkte oplage.
1 minuut om te lezen
Disneyland Paris brengt een wel exclusief souvenir uit als verzamelobject. Speciaal voor de 30e verjaardag worden er limited-edition replica's gemaakt van de glas in lood ramen in het Main Street-station.

Het Main Street-station van de attractie Disneyland Railroad is het eerste wat de meeste gasten zien als ze het Disneyland Park binnen wandelen. Als je goed naar de ramen kijkt, dan zie je dat dit glas in lood ramen zijn die al sinds de opening in 1992 aanwezig zijn. Speciaal voor de 30e verjaardag van het resort, worden er replica's gemaakt die te koop zullen zijn.

Elk stuk is handgemaakt in samenwerking een Franse meester-glasmaker in de regio. "Deze replica's zijn een eerbetoon aan de vele ambachten die zijn ingezet bij de bouw van Disneyland Paris.", laat Disney weten. Het eerste stuk in de collectie is het kasteel van Doornroosje, met de heuvels en de bomen eromheen. Er zullen slechts 50 exemplaren beschikbaar zijn. Het prijskaartje is niet goedkoop. Elk exemplaar is ongeveer 30 cm diameter en kost maar liefst € 1.000.

Interesse? Dan kan je terecht bij de winkel Harrington's Fine China & Porcelains op Main Street U.S.A. in het Disneyland Park en bij The Disney Gallery in Disney Village.

dlp-disney-glas-in-lood-raam.jpeg

Misschien ook interessant?

Video: Disney Imagineers tonen kristallen kroonluchter in Disneyland Hotel

22 september 2023 17:30

Albert Heijn brengt Disney kookboek uit ter ere van 100 jaar Disney

11 september 2023 21:32

Bekijk de werken van Koninkrijk Arendelle van dichtbij

10 september 2023 20:40
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.