Reclame

Disneyland Paris doneert opnieuw voeding en medische benodigdheden aan hulporganisaties

Net zoals in het voorjaar
2 minuten om te lezen
Door de nieuwe lockdown in Frankrijk, zijn de Disney Parken, hotels en Disney Village opnieuw gesloten. In de strijd tegen voedselverspilling, heeft Disneyland Paris daarom beslist om opnieuw hun voedselvoorraad en medische benodigdheden te schenken aan hulporganisaties.

Dat werd al eens gedaan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020. Toen werd er meer dan 15 ton voedingsmiddelen geschonken aan goede doelen. Nu herhaalt Disneyland Paris deze actie. De geschonken voeding bestaat uit fruit, groenten, vlees, vis, kruidenierswaren en diepvriesproducten, afkomstig van de Disney Hotels en Restaurants.

De organisatie Secours Populaire de Vaux-le-Pénil heeft de afgelopen week 27 palletten voedingsmiddelen ontvangen. Secours Populaire de Meaux kreeg drie palletten met diepvriesproducten. In Esbly ontving de vestiging van Restos du Cœur zes palletten met boodschappen. Eerder in de week was er ook 200 kilo hamburgers geleverd. Deze organisaties zorgen voor de verdeling onder de hulpbehoevenden in de regio. Naast voedsel, doneerde Disneyland Paris ook medische bescherming, zoals mondmaskers, en medische benodigdheden.

Disneyland Paris verbindt zich al jaren met deze organisaties om zo de armoede in de regio te bestrijden. Afgelopen zomer konden tientallen families in de regio Ile-de-France, die zich normaal geen vakantie kunnen veroorloven, gratis genieten van de attracties in de Disney Parken.

Het verdelen van het voedsel wordt gedaan door Disney VoluntEars. Dit zijn Cast Members die zich na hun werk, vrijwillig inzetten voor het goede doel. "Onze teams achter de schermen, samen met Disney VoluntEars, organiseren zich opnieuw om meerdere onverkochte voedingsmiddelen te verdelen", laat Disneyland Paris weten in een persbericht.

"In de komende dagen en weken zullen het Rode Kruis en de Voedselbank worden toegevoegd aan de lijst van onze doorlopende donaties.", voegt Disneyland Paris toe. Sinds maart is al 6 miljoen euro aan voedingsmiddelen en medische benodigdheden gedoneerd.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.