Reclame

Disneyland Paris eerder dicht door rellen in Parijs

Het zijn eens niet de stakende Cast Members.
1 minuut om te lezen
Deze keer niet stakende Cast Members die de magie verstoren in Disneyland Paris. Door aanhoudende rellen in Parijs sluit Disneyland Paris dit weekend eerder de deuren uit veiligheid voor de gasten.

De aanleiding voor de rellen is een incident waarbij de Franse politie tijdens een controle een 17-jarige Algerijnse jongen doodschoot. Er wordt vuurwerk en molotovcocktails richting de politie gegooid.

Disneyland Paris heeft uit voorzorg besloten om op zaterdag 1 en zondag 2 juli 2023 eerder dan gebruikelijk de poorten te sluiten. Normaal sluit het Disneyland Park om 23.00 uur en het Walt Disney Studios Park om 22.00 uur, maar beide parken zullen nu om 21.30 uur de poorten sluiten. Gasten kunnen nog wel tot 23.00 uur terecht in Disney Village. Met deze maatregel wil Disneyland Paris reizigers die naar Parijs komen of door Parijs rijden, beschermen tegen de protesten.

"In verband met recente ontwikkelingen in Frankrijk willen we je erop wijzen dat de Disney-parken dit weekend uitzonderlijk om 21.30 uur sluiten", valt te lezen in de officiële Disneyland-app.

Als gevolg van de vroegere sluiting zullen ook de voorstellingen van de droneshow Disney D-Light en de vuurwerkshow Disney Dreams niet plaatsvinden.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.