Reclame

Disneyland Paris eerste dag open voor Cast Members en vrienden

De eerste magische dag.
4 minuten om te lezen
Vandaag opende Disneyland Paris voor de eerste soft-opening. Cast Members kregen toegang tot de Disney-parken en zij mochten elk één vriend of vriendin meenemen. De eerste dag magie is een feit!

Disneyland Paris gebruikt soft-openings om de maatregelen die ze genomen hebben te testen. Zo zijn mondmaskers verplicht, is er een nieuw entertainmentaanbod, nieuwe take-away mogelijkheden en zijn buffetrestaurants omgevormd tot een nieuwe 'all you can eat' formule met tafelbediening.

Vandaag vond de eerste dag van vier plaats. Tijdens de eerste twee dagen op 11 en 12 juli 2020 krijgen Cast Members toegang tot de Disney-parken. Zij mochten telkens één vriend of vriendin meenemen. Op 13 en 14 juli 2020 is het de beurt aan houders van een jaarpaspoort. Vanaf 15 juli 2020 is iedereen terug welkom, maar vergeet zeker je aankomst niet te reserveren.

De sociale media stond opnieuw vol met foto's en video's vanuit de Disney-parken. Wij maken even een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van een dagje Disneyland Paris.

Cast Members

De eerste dag werd goed ingezet met alleen maar blije gezichten. Soms moeilijk te herkennen door de mondmaskers, maar het enthousiasme is zeker aanwezig. Voor de eerste opening, stonden alle Cast Members die aan het werk waren, langs Main Street U.S.A.. Ze droegen allemaal een mondmasker, stonden op een veilige afstand en begroeten de gasten door te klappen en te juichen.

Begroeting door Mickey

Op het instapstation van de Disneyland Railroad stonden Mickey, Minnie, Pluto, Goofy, Knabbel en Babbel je welkom te heten. Net voor de sluiting van het park, staan ze er opnieuw om je een fijne avond te wensen. Op Central Plaza voor het kasteel, verschijnen op de verschillende podia allerlei Disney-figuren zoals Daisy en Donald Duck, Kapitein Haak, de Hartenkoningin (Queen of Hearts) en vele andere om je uit te wuiven.

Selfie-spots

Doorheen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park zijn verschillende Disney-figuren aanwezig op hun selfie-spots. Hier kan je op een veilige afstand foto's maken. Op de grond staat aangegeven waar je mag staan. Zo mag je bijvoorbeeld op het podium van het Studio Theater en het Animagique Theater gaan om selfies te maken.

Bekijk het overzicht van alle selfie-spots.

Disney PhotoPass

Doorheen de Disney-parken staan Disney PhotoPass fotografen om foto's van je te nemen. Sommige zijn zelfs MagicShots waar er aan je foto nog een Disney-figuur wordt toegevoegd. Zo kan je bijvoorbeeld bij Phantom Manor op de foto met de Phantom himself.

Disneyland Railroad

Het mooiste zicht van de dag was de stoomtrein van de Disneyland Railroad die terug in het station reed. De treinrails werden volledig hersteld en de trein neemt je opnieuw mee op een reis doorheen het Disneyland Park.

Renovaties

Tijdens de sluiting van Disneyland Paris werden er verschillende dingen opgeknapt. Zo is de barst in de fontein voor de attractie 'it's a small world' hersteld. De voorgevel van het restaurant 'Toad Hall's' is vernieuwd. De Castle Stage voor het kasteel en de fontein voor Plaza Gardens zijn volledig gerenoveerd. Ook de rookeffecten in Big Thunder Mountain zijn hersteld.

Nieuw liedje

Doorheen de boxen van het Disneyland Park was een nieuwe liedje 'Welcome back to Disneyland' te horen. Het liedje werd special gemaakt voor de heropening van Disneyland Paris. In de lyrics is dan ook te horen dat Disneyland Paris blij is om hun gasten terug te verwelkomen in de magie.

Shows

Op willekeurige momenten door de dag is er voor het kasteel van Doornroosje een 'welcome back' show met fonteinen te zien, inclusief nieuwe muziek. 's Avonds voor de sluiting van het park is er een tweede show voor het kasteel, inclusief vuurwerk in de vorm van gekleurde poeder zoals tijdens het Lion King & Jungle Festival.

Foto's en video's: @DLPReport.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.