Reclame

Disneyland Paris had plannen voor een themaland rond 'The Incredibles'

Maar het werd iets anders..
2 minuten om te lezen
Disneyland Paris had ooit plannen om een themaland te openen rond de Disney Pixar-film 'The Incredibles'. Het themaland zou zich bevinden in het Walt Disney Studios Park. Dat liet ex-Disney Imagineer Jim Shull weten in een Disney-Podcast.

"Tijdens een lunchmeeting vroeg Tom Fitzgerald me om een themaland met familieattracties te bedenken voor het Studios park", vertelt Shull in de podcast. Beide Imagineers waren toen betrokken bij de bouw van het Walt Disney Studios Park. "Enkel dagen later kwam ik met twee ideeën".

Het eerste idee was gebaseerd op de Disney Pixar-film 'The Incredibles'. Het kreeg als werktitel 'Syndrome's Island', genoemd naar het eiland uit de film waar de slechterik Syndrome zich schuil hield. De personages Mr Incredible, Elastigirl en Frozone konden in attracties verwerkt worden.

Het tweede idee kwam uit Toy Story en kreeg de werktitel 'Andy's Backyard' (Andy's tuin). Dit land vertelde het verhaal over het personage Andy dat met zijn speelgoed in de tuin ging spelen. Toen zijn mama hem riep om te komen eten, bleef zijn speelgoed achter in de tuin. Deze kwamen tot leven en ze nemen jou als bezoeker mee op avontuur.

Toen bekend werd dat de derde film uit de reeks een paar maanden voor de oplevering zou verschijnen in de filmzalen, was de keuze snel gemaakt. Het themaland 'Toy Story Playland' werd op 17 augustus 2010 geopend en was het eerste themaland gebaseerd op de Disney Pixar-film Toy Story. Later werd ook in Hong Kong Disneyland, Shanghai Disneyland en Disney's Hollywood Studios (Florida) een gelijkaardig themaland geopend.

The Incredibles moesten wachten tot 2018 toen de achtbaan Incredicoaster werd geopend in het Amerikaanse Disney California Adventure Park (Californië). Een themaland hebben ze (nog) niet gekregen.

Luister hier naar de volledige aflevering waar nog leuke weetjes aan bod komen!

Misschien ook interessant?

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.