Reclame

Disneyland Paris introduceert nieuw systeem voor gasten met een beperking

Nieuwe kaarten moeten het makkelijker maken,
2 minuten om te lezen
Vanaf 3 december 2021 introduceert Disneyland Paris een nieuw 'Accessibility Program' voor gasten met een beperking. Het huidige systeem gaat op de schop en er komen twee nieuwe kaarten en een polsbandje. Gasten krijgen zo meer flexibiliteit.

"Het nieuwe Accessibility Program is een grote stap vooruit voor Disneyland Paris", vertelt Daniel Delcourt, COO van Disneyland Paris, "Het zorgt ervoor dat elke gast kan genieten van de magie van de Disney Parken",

Gasten met een beperking zijn niet langer verplicht om een begeleider bij te hebben. Zo krijgen kunnen ze meer zelfstandig zijn. Begeleiders krijgen daarom ook niet meer gratis toegang tot de Disney Parken, maar krijgen vanaf nu 25% korting op hun ticket. De korting voor gasten met beperking gaat ook omhoog van 10% naar 25%.

Het nieuwe systeem telt twee kaarten en een polsbandje:

  • Priority Access Card (PAC): deze kaart geeft een voorrang, maar niet een onmiddellijke toegang tot attracties, shows, ontmoetingen met Disney Figuren, winkels, restaurants en een speciale plaats voor parades. De kaart wordt gegevens aan mensen die een attest kunnen voorleggen van hun beperking. Deze moet erkent zijn door het ministerie van gezondheid in Frankrijk.
  • Access Facilitated Card (AFC): deze keer geeft toegang tot de attractie op afspraak. De kaart wordt gegevens aan mensen die kunnen bewijzen dat ze een ziekte of beperking hebben van meer dan 30 dagen.
  • Polsbandje voor zwangere vrouwen: dit polsbandje geeft voorrang aan zwangere vrouwen bij attracties met 'safety bars'. Sommige attractie zijn niet toegankelijk.

Gasten kunnen zelf een online vragenlijst invullen om te bepalen in welke categorie ze horen. Dit kan ook op bepaalde plaatsen in de Disney Parken. Deze vragenlijst bepaald het niveau van zelfstandigheid aan de hand van vragen zoals 'kan je zelfstandig in een attractie stappen', of 'ben je afhankelijk van een rolstoel'. Op basis van de antwoorden wordt er een kleurcode gegenereerd die op de kaart zichtbaar is.

Een geldig document om je beperking te bewijzen voor België is de Europese parkeerkaart, Europese invaliditeitskaart of een verklaring van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). 5,9% van de Cast Members in Disneyland Paris heeft een beperking.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.