Reclame

Disneyland Paris introduceert nieuwe jaarpassen Bronze, Silver en Gold

Prijzen vanaf €289.
4 minuten om te lezen
Disneyland Paris lanceert opnieuw jaarpassen met aangepaste voordelen ten opzichte van de vorige versie. De vorige jaarpassen waren niet meer verkrijgbaar vanaf maart 2023. De nieuwe varianten Bronze, Silver en Gold variëren in prijs van €289 tot €699.

De nieuwe jaarpassen worden nu 'Disneyland Pass' genoemd en zijn beschikbaar in drie verschillende varianten: Bronze (€289), Silver (€499) en Gold (€699). De oude jaarkaarten Discovery, Magic Flex, Magic Plus en Infinity konden niet meer worden aangeschaft vanaf 30 maart 2023. Houders van deze jaarpassen konden hun passen wel verlengen met dezelfde voordelen, maar dit is niet meer mogelijk vanaf 11 juli 2023. Vanaf dan kunnen ze alleen nog upgraden naar de nieuwe versie.

Enkel digitaal beschikbaar

De nieuwe jaarpassen zijn uitsluitend digitaal verkrijgbaar via de officiële Disneyland Paris-app of website. Aankopen en verlengingen moeten online worden gedaan en zijn niet langer mogelijk in de Disney Parken. Als je echter liever een fysieke pas wilt, kun je deze nog steeds verkrijgen bij het Bureau Passeport Annuel-loket bij de ingang van het Walt Disney Studios Park. Je moet je pas echter wel online hebben aangevraagd en betaald.

Jaarpassen in fases beschikbaar

Als je op dit moment nog geen jaarabonnement hebt, moet je nog even geduld hebben voordat je er een kunt aanschaffen. De nieuwe Disneyland Pass zal in fasen beschikbaar komen.

Vanaf 19 juli 2023 kunnen alleen bestaande jaarpashouders hun passen verlengen. Dit kan vanaf één maand vóór de vervaldatum tot één maand na de vervaldatum. Bestaande jaarpashouders kunnen er ook voor kiezen om hun huidige pas te upgraden naar het nieuwe systeem. Hierbij wordt het resterende bedrag van hun jaarpas pro rata verrekend met de nieuwe jaarpas. Verlengingen kunnen gewoon online worden gedaan, maar voor een upgrade moet je naar de Disney Parken gaan.

Voor anderen zal de verkoop pas later deze zomer van start gaan.

Overzicht voordelen

Er zijn aanzienlijke wijzigingen aangebracht in de voordelen van de nieuwe jaarpassen Bronze, Silver en Gold, terwijl de prijzen zijn gestegen. Het blijft noodzakelijk om je bezoek te reserveren en de limiet van drie reserveringen per keer blijft van kracht. Er zal echter extra capaciteit beschikbaar worden gesteld voor reserveringen. Hierdoor zullen de beschikbare datums worden gecombineerd met reserveringen voor bezoekers met een los ongedateerd ticket, waardoor er altijd wel een dag beschikbaar zal zijn.

Verder is gratis parkeren inbegrepen voor alle jaarpassen, maar er zijn enkele uitzonderingen. Er geldt een toeslag van €15 voor het parkeren van een mobilhome en gratis parkeren is niet geldig op bepaalde dagen, tijdens speciale evenementen, behalve tijdens de Disneyland Pass Events.

De kortingen in de winkels en restaurants blijven behouden, maar worden iets verlaagd.

Bekijk hier alle voordelen:

Vanaf 19 juli 2023 zullen de volgende voordelen komen te vervallen:

  • Gratis verhuur van rolstoelen en kinderwagens
  • Gratis gebruik van de Storage Service
  • Speciale ingang voor de Disney Parken
  • VIP-plaatsen voor shows en parades (vanaf 1 augustus 2023)
  • Speciale infinity parkeerplaats
  • Korting bij verlenging van de jaarpas
  • Korting op dagkaarten
  • Korting op overnachtingen in een Disney Hotel
  • Privilege Tickets (als je nog tickets hebt, dan kun je deze blijven gebruiken tot je jaarpas verloopt)

Disneyland Pass Events

Een extra voordeel van de jaarpassen is de terugkeer van de Disneyland Pass Events. Deze zullen vier keer per jaar plaatsvinden en elk een apart thema hebben. Daarnaast zullen er op bepaalde momenten gedurende het jaar exclusieve ontmoetingen worden georganiseerd in de Disney Parken voor jaarpashouders. Deze ontmoetingen kunnen van tevoren worden gereserveerd.

Verdeelde meningen

In een bericht van Disneyland Paris staat: 'We hebben naar jullie geluisterd en jullie feedback meegenomen in onze nieuwe jaarpassen.' Vele jaarpashouders zijn het echter niet eens met deze veranderingen. De nieuwe jaarpassen werden met gemengde reacties ontvangen. Velen hebben dan ook besloten hun jaarpas niet te verlengen of te upgraden vanwege het verlies van vele voordelen en de stijging van de prijzen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.