Reclame

Disneyland Paris maakt aankondigingen genderneutraal

Meer inclusiviteit in de Disney Parken
1 minuut om te lezen
Disneyland Paris heeft haar aankondigingen in de parken aangepast. Sinds enkele maanden wordt gender niet langer meer vernoemd. Het nostalgische 'mesdames et messieurs, et vous les enfants" is niet langer meer te horen.

De aankondigingen werden sinds begin 2022 aangepast om meer inclusief te zijn. Parades en shows werden hiervoor in meerdere talen aangekondigd. In het Frans was dit met "mesdames et messieurs, et vous les enfants", gevolgd door het Engels "ladies and gentlemen, boys and girls". In het Nederlands werd "dames en heren, jongens en meisjes" gebruikt.

Disneyland Paris heeft nu de intro er vanaf geknipt. Voor shows en parades is de aankondiging opnieuw ingesproken in het Engels en Frans. Vanaf nu wordt er "dear friends" en "chers amis" gebruikt. De andere talen worden enkel nog gebruikt voor de opening en sluiting van de Disney Parken, zonder de intro die een referentie had naar gender. De aankondigingen in meerdere talen worden vanaf nu enkel nog gebruikt voor de opening en de sluiting van de Disney Parken.

De aanpassingen werden in de Amerikaanse Disney Parken al in de zomer van 2021 doorgevoerd. Hier wordt voortaan "dreamers of all ages" gebruikt als intro.

Misschien ook interessant?

Video: Disney Imagineers tonen kristallen kroonluchter in Disneyland Hotel

22 september 2023 17:30

Het Disneyland Hotel opent op 25 januari 2024 haar deuren met een magische tranformatie

12 september 2023 22:49

Attracties merchandising in winkels Disneyland Paris

7 september 2023 21:38
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.