Reclame

Disneyland Paris moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer

Een staking is de oorzaak
1 minuut om te lezen
Disneyland Paris is momenteel moeilijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Door een staking bij onder andere de spoorwegmaatschappij SNCF rijden er amper treinen naar het station Marnée-La-Vallée nabij Disneyland Parijs. Wanneer de situatie zal verbeteren, is niet duidelijk.

Niet alleen de spoorwegmaatschappij SNCF staakt in Frankrijk, maar liefst 615.000 stakende mensen leggen het hele land plat sinds 5 december 2019. Zij staken tegen de komende pensioenhervormingen die de Franse regering heeft aangekondigd.

Foto: Photo News.

De staking heeft invloed op alle vormen van openbaar vervoer, waaronder bussen, trams, treinen, RER en de Thalys. Het station Marnée-La-Vallée is daarom moeilijk te bereiken. "Als gevolg van sociale spanningen is het treinverkeer in Frankrijk vanaf 5 december 2019 zwaar verstoord.", staat te lezen op de website van Thalys. "Ook het openbaar vervoer (metro, bus, tram en RER) ondervindt hinder waardoor het moeilijk is om zich te verplaatsen in en naar de Parijse regio.".

Volgens Thalys rijden er nog twee van de drie treinen naar Parijs. Een woordvoerder van SNCF heeft laten weten dat ze proberen iedereen met een ticket voor het begin van de kerstvakantie op hun bestemming te krijgen.

Hoe lang de staking nog gaat duren, is niet geweten. Het zorgt alvast voor lange files op de snelwegen, ook richting Disneyland Paris. Ga je een weekendje naar Disneyland Paris? Vertrek dan zeker tijdig.. en gebruik apps zoals Waze om een betere route te vinden.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.