Reclame

Disneyland Paris opent hotels en parken op 17 juni 2021

Goed nieuws!
4 minuten om te lezen
Disneyland Paris heeft hun openingsdatum bekend gemaakt. Vanaf 17 juni 2021 kan je terug genieten van de magie en heropenen de Disney Hotels en parken. Voor de opening worden de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen.

Goed nieuws voor alle Disney-fans, want de Disney Parken en Hotels heropenen terug. "We hebben allemaal gedroomd van dit moment", zegt Natacha Rafalski, CEO van Disneyland Paris. "Onze gasten zullen opnieuw kunnen genieten magische momenten, iconische attracties, nieuwe hartverwarmende ontmoetingen met de Disney Figuren en zelfs een paar verrassingen."

Veiligheidsmaatregelen

Voor de heropening worden opnieuw de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo is het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht vanaf 6 jaar. Gasten die een verblijf boeken, zijn zeker van hun toegang tot de Disney Parken, maar gasten met enkel een ticket moeten een online reservatie maken. Tickets met een datum kunnen tot 3 dagen voor aankomst geannuleerd worden.

Gasten krijgen ook flexibiliteit voor hun boeking. Zo kan je tot 7 dagen voor aankomst je verblijf zonder kosten herboeken of annuleren.

Verder is de capaciteit van het park verlaagd tot een maximum van 28.000 gasten.

Hotels, Disney Village en restaurants

Naast de Disney Parken, openen ook de Disney Hotels gefaseerd hun deuren.

Maar er is ook goed nieuws voor de Marvel-fans. Vanaf 21 juni 2021 zal ook het volledig vernieuwde Disney's Hotel New York - The Art of Marvel haar deuren openen. 

Vanaf 22 mei 2021 kan je opnieuw genieten van de winkels en restaurants in Disney Village.

In de Disney Parken zullen de meeste restaurants geopend zijn, behalve Toad Hall (Fantasyland), Auberge de Cendrillon (Fantasyland), Fuente Del Oro (Frontierland), Silver Spur (Frontierland) & Walt's (Main Street U.S.A.).

Openingsuren

Het Disneyland Park zal dagelijks geopend zijn van 9.30u tot 20.00u (tot 21.00 van 3 juli t/m 3 september 2021). De Extra Magische Uren blijven bestaan van 8.30u tot 9.30u. Het Walt Disney Studios Park zal dagelijks geopend zijn van 9.30u tot 18.00u.

Disney Village opent dagelijks van 16.00u tot 21.00, behalve Anette's die ook 's middags geopend zal zijn voor de lunch.

Jaarpaspoorten

Gasten met een jaarpaspoort zijn opnieuw welkom, maar ze moeten een online reservatie maken voor de dagen dat ze de Disney Parken willen bezoeken. Kinderen t/m 2 jaar en de begeleiders van gasten met een beperking hoeven niet te reserveren. Kan je er toch niet geraken? Je kan kosteloos je reservatie afzeggen tot 10.00u op de dag van je bezoek.

Had je op het moment van de lockdown een geldig jaarpaspoort? Dan wordt deze automatisch verlengd voor het aantal dagen dat de Disney Parken gesloten waren. Had je een e-voucher die is vervallen tijdens de lockdown? Dan wordt deze datum automatisch verlengd t/m 30 september 2021.

Sinds het nieuws van de opening, proberen veel houders van een jaarpaspoort een datum te reserveren. Door de beperkte capaciteit, zaten de komende maanden al vlug vol. Disneyland Paris heeft daarom beslist dat je maximaal 3 reserveringen mag maken. Als compensatie krijgt elke jaarpaspoorthouder 60 dagen extra geldigheid. Wil je liever je jaarpaspoort annuleren? Dan kan dat tot 10 juni. Je krijgt dan de resterende dagen terugbetaald.

Entertainment

Voor de heropening van Disneyland Paris worden er nieuwe (extra) selfie-spots voorzien met nieuwe Disney Figuren. Verder zal ook de nieuwe attractie Cars Road Trip in het Walt Disney Studios Park geopend zijn. Speciale shows en parades zullen nog niet te zien zijn. De cavalcades op willekeurige momenten, komen wel terug.

Dit entertainment zal er te zien zijn:

  • "Star Wars Legends" bij het Videopolis Theater (Discoverland, Disneyland Park).
  • "The Cheshire Cat Express Train" zal op willekeurige momenten te zien zijn op de paraderoute. Op de trein zie je Disney Figuren vanuit Wonderland.
  • Een paradewagen (van de parade Stars 'n' Cars) zal te zien zijn in het Walt Disney Studios Park.
  • "Heroic Experiences with Marvel Super Heroes" bij het Studio Theater (Walt Disney Studios Park).
  • "Kingdom of Arendelle Enchanted Moments" bij Animation Celebration (Walt Disney Studios Park).

Tijdens de sluiting zijn verschillende attracties opgeknapt, waaronder Buzz Lightyear Laser Blast, Sneeuwwitje, Pinoccio, ...

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.