Reclame

Disneyland Paris is opnieuw open met nieuwe attracties en entertainment

We kunnen weer terug naar de magie!
4 minuten om te lezen
Dag één van de heropening van Disneyland Paris zit er op! Op 15 juni 2021 opende Disneyland Paris voor een eerste keer voor houders van een jaarpaspoort met een nieuwe attractie en speciaal entertainment. Vanaf donderdag 17 juni zijn de Disney Parken terug geopend voor het grote publiek.

Tijdens de sluiting van Disneyland Paris zijn heel wat attracties opgeknapt en werd er gewerkt aan de nieuwe Cars ROAD TRIP attractie. Door de sluiting van de Disney Parken, moest er geen rekening gehouden worden met gasten en konden de werken tegen een hoog tempo worden afgerond. We nemen je mee met alle wijzigingen in Disneyland Paris.

Nieuwe vloeren

De vloer voor het Walt Disney Studios Park is volledig vernieuwd en ziet er weer prachtig uit.  De paraderoute achter Front Lot heeft een update gekregen. Hier zie je nu een grote filmstrook. In verschillende delen in het Disneyland Park zijn er ook nieuwe stukken vloer aangebracht.

Nieuwe toegangspoortjes

Het Disneyland Park heeft dezelfde toegangspoortjes gekregen als het Walt Disney Studios Park. De nieuwe poortjes zijn hoog technologisch en hebben doorzichtige deuren. Via een digitale scanner kan je je ticket scannen. Dit kan op papier, via je smartphone of Magic Pass.

Speciale verwelkoming

Mickey en zijn vrienden (Minnie. Pluto, Knabbel en Babbel)  stonden de gasten op te wachten op het station van de Disneyland Railroad op de tonen van 'A Brand New Day'. Naast de Disney Figuren, waren ook CEO Natacha Rafalski, Ambassadeur Giona Prevete en David Duffy, Vice President of Entertainment, aanwezig om de gasten 'welkom terug' te wensen.

De Disney Figuren zijn in de ochtend te zien tijdens 'Good Morning' en 's avonds bij de sluiting van het park 'Kiss Goodnight'.

Prachtige decoratie

Beide Disney Parken liggen er weer spik en span bij. De afgelopen werken waren de Cast Members van 'Natuur & Omgeving' druk in de weer om de beplanting helemaal bij te werken. Ook het station van de Disneyland Railroad werden prachtige beelden van de Disney Figuren aangebracht.

Kasteel deels zichtbaar

Het kasteel staat nog steeds in de steigers, maar het hoogste punt is terug zichtbaar. Ook sommige andere torens zijn reeds zichtbaar en onthullen een prachtig nieuw kasteel. De rest van de constructie is omhuld met doeken. De werken zijn dit jaar nog afgerond. Aan de achterzijde van het kasteel is een Instagrammable muur gemaakt van Assepoester.

Nieuw selfie-spots

Aan Disney Figuren geen gebrek. Met meer dan 15 selfie-locaties en meer dan 60 Disney Figuren kan jij een prachtige selfie maken. Op sommige plaatsen hebben de Disney Figuren ook een speciale outfit aan, zoals Mickey en Minnie in Discoveryland. Ze dragen hun speciale steampunk outfit.

Mini-parades

Op willekeurige momenten op de dag kan je in beide Disney Parken genieten van kleine cavalcades en parades, zoals de Disney Character Express, de Princess Cavalcades, praalwagens uit de Stars 'n' Cars en de Trycicles.

Nieuwe attractie: Cars ROAD TRIP

De nieuwe Pixar-attractie Cars ROAD TRIP was voor het eerste toegankelijk voor het publiek. De attractie vervangt de oude Studio Tram Tours en kreeg een nieuwe ingang en nieuwe scènes met de auto's uit Cars.

Buzz Lightyear Laser Blast

Na een lange renovatie, is ook Buzz Lightyear Laser Blast opnieuw geopend. De attractie werd volledig opnieuw geschilderd en overal werd LED-verlichting geïnstalleerd.

Plexiglas bij attracties

Bij veel attracties zijn extra plexischermen geïnstalleerd.

Powerbanks

Op verschillende plaatsen doorheen het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park zijn zuilen geplaatst waar je een powerbank kan huren. Deze kosten €4 voor 2 uur of €10 voor een hele dag.

Wiel geïnstalleerd bij Frontierland Theater

Bij het Frontierland Theater is een houten wiel geïnstalleerd dat op de concept art te zien was. Het theater lijkt nu volledig klaar te zijn, maar wordt voorlopig niet gebruikt.

Nieuw informatiebord

Het informatiebord op Central Plaza is volledig vernieuwd. Het bord bestaat nu uit drie digitale schermen waarop de wachttijden voor de attracties staan, de locaties en tijden van de selfie-spots en een QR-code om de app van Disneyland Paris te downloaden zodat je altijd een up-to-date versie van de plattegrond hebt.

Orbitron nog steeds verdwenen

De attractie Orbirton is enkele weken geleden volledig ontmanteld en wordt vernieuwd op een andere locatie. Alle raketten en het volledige draaisysteem is ontmanteld. Rond de locatie staan hekken.

Foto's en video's: ED92, DLPReport, InsideDLPCastle, DisneyGoofballs, en DLPDream.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.