Reclame
terug

Disneyland Paris sluit mogelijks opnieuw door Omikron-variant

Dat zegt de geruchtenmolen.

2 minuten om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  De nieuwe Omikron-variant van het Coronavirus blijft zich in Europa zeer snel verspreiden. Hierdoor nemen verschillende landen opnieuw inperkings- en quarantainemaatregelen voor toeristen en buitenlandse reizigers. Volgens fan-site OutsidEars zou dit een invloed kunnen hebben op de werking van Disneyland Paris.

  De nieuwe maatregelen opgelegd door de Franse overhied hebben een impact op alle sectoren, ook de toeristensector, waar Disneyland Paris onder valt. Sinds enkele dagen regent het annuleringen en uitstellen van verblijven, staat te lezen in het artikel van OutsidEars. Alle hotels hebben een lagere bezettingsgraad dan in de voorgaande weken. Dit is een ongewoon zicht, aangezien het tijdens de kerstperiode normaal het drukst is. Hierdoor zou Disneyland Paris overwegen om in januari twee van de vijf geopende Disney Hotels te sluiten.

  Disneyland Paris is zoekende naar welke entertainmentaanbod ze kunnen bieden aan hun gasten. Sinds 21 december 2021 is de avondshow Disney Illuminations terug te zien en de kerstparade is al een volledige maand te zien. Door nieuwe maatregelen zou de avondshow en de parade terug geannuleerd kunnen worden. Of de New Years Eve party nog kan doorgaan, is nog niet geweten.

  Een volledige sluiting van Disneyland Paris is niet uitgesloten, maar dit zou volgens een bron zolang mogelijk uitgesteld kunnen worden. "We sluiten alleen als de overheid ons daartoe verplicht", laat een bron dicht bij het management weten. "Maar we hebben enkele maatregelen die we kunnen nemen, zoals de terugkeer van fysieke afstand, sluiting van hotels, of gedeeltelijke werkloosheid voor onze Cast Members.". Deze maatregelen zouden snel geïmplementeerd kunnen worden.

  De nieuwe maatregelen komen er aan de vooravond van de viering van de 30e verjaardag van Disneyland Paris. Door de onzekerheid werden vorig jaar al kostbare projecten geannuleerd, zoals een nieuwe parade of avondshow. De teams in Parijs hopen dan ook dat de nieuwe epidemische golf te gen 6 maart 2022 gestopt is.

  Lees het volledig artikel van OutsidEars.

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 26

  30 juni 2024 15:18

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

  16 juni 2024 21:52

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

  12 mei 2024 12:28
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.