Reclame

Disneyland Paris sluit mogelijks opnieuw door Omikron-variant

Dat zegt de geruchtenmolen.
2 minuten om te lezen
De nieuwe Omikron-variant van het Coronavirus blijft zich in Europa zeer snel verspreiden. Hierdoor nemen verschillende landen opnieuw inperkings- en quarantainemaatregelen voor toeristen en buitenlandse reizigers. Volgens fan-site OutsidEars zou dit een invloed kunnen hebben op de werking van Disneyland Paris.

De nieuwe maatregelen opgelegd door de Franse overhied hebben een impact op alle sectoren, ook de toeristensector, waar Disneyland Paris onder valt. Sinds enkele dagen regent het annuleringen en uitstellen van verblijven, staat te lezen in het artikel van OutsidEars. Alle hotels hebben een lagere bezettingsgraad dan in de voorgaande weken. Dit is een ongewoon zicht, aangezien het tijdens de kerstperiode normaal het drukst is. Hierdoor zou Disneyland Paris overwegen om in januari twee van de vijf geopende Disney Hotels te sluiten.

Disneyland Paris is zoekende naar welke entertainmentaanbod ze kunnen bieden aan hun gasten. Sinds 21 december 2021 is de avondshow Disney Illuminations terug te zien en de kerstparade is al een volledige maand te zien. Door nieuwe maatregelen zou de avondshow en de parade terug geannuleerd kunnen worden. Of de New Years Eve party nog kan doorgaan, is nog niet geweten.

Een volledige sluiting van Disneyland Paris is niet uitgesloten, maar dit zou volgens een bron zolang mogelijk uitgesteld kunnen worden. "We sluiten alleen als de overheid ons daartoe verplicht", laat een bron dicht bij het management weten. "Maar we hebben enkele maatregelen die we kunnen nemen, zoals de terugkeer van fysieke afstand, sluiting van hotels, of gedeeltelijke werkloosheid voor onze Cast Members.". Deze maatregelen zouden snel geïmplementeerd kunnen worden.

De nieuwe maatregelen komen er aan de vooravond van de viering van de 30e verjaardag van Disneyland Paris. Door de onzekerheid werden vorig jaar al kostbare projecten geannuleerd, zoals een nieuwe parade of avondshow. De teams in Parijs hopen dan ook dat de nieuwe epidemische golf te gen 6 maart 2022 gestopt is.

Lees het volledig artikel van OutsidEars.

Misschien ook interessant?

Online inchecken vanaf 25 januari 2024 beschikbaar voor gasten Disney Hotel

19 januari 2024 15:12

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 52

31 december 2023 17:42

Ontdek Disney Symphony of Colours in Disneyland Paris

27 december 2023 21:12
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.