Reclame

Disneyland Paris stelt apparaat voor dat animatiefilms uitlegt

Zo werken animatiefilms..
1 minuut om te lezen
Als je ooit al hebt willen weten hoe de animatiefilms van Disney worden gemaakt, dan moet je in het Walt Disney Studios Park zijn. Hier kan je een zoötroop bewonderen, een apparaat waarmee de eerste Disney-animatiefilms werden gemaakt.

Een zoötroop is een carrousel waarin een opeenvolging van animatie-figuren te zien zijn. Iedere figuur ziet er een klein beetje anders uit als de vorige. Op de carrousel zijn venstertjes gemaakt. Wanneer de carrousel heel snel draait en je door een venster kijkt, dan lijken de figuren te bewegen.

In het Walt Disney Studios Park is een speciale 3D-versie te zien. Met behulp van lichtflitsen lijken de figuren tot leven te komen wanneer de carousel gaat draaien. Dit is het basisprincipe van de animatie-techniek. Disneyland Paris legt de techniek uit met behulp van personages uit de Pixar-film Toy Story.

De zoötroop is slechts tijdelijk te zien. Eerder stond hij al in Disney's California Adventure Park en Hong Kong Disneyland. Hij is te bewonderen in het vernieuwde Animation Celebration gebouw.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 47

26 november 2023 18:11

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 46

19 november 2023 18:25

'Let it go': 10 jaar Frozen wordt gevierd in Disneyland Paris met extra parade

16 november 2023 16:07
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.