Reclame

Disneyland Paris stop met gratis FastPass en introduceert betalende 'Disney Premier Access'

Een beetje extra magie voor een extra cent.
2 minuten om te lezen
Vanaf deze zomer is het definitief afgelopen met het gratis FastPass-systeem in Disneyland Paris. FastPass maakt plaats voor 'Disney Premier Access', een nieuw digitaal systeem waarmee je de wachtrij kan skippen.

Tot voor Corona konden gasten gebruik maken van het gratis FastPass-systeem. Bij een automaat kon je een gratis ticket halen waarop een tijdslot stond wanneer je de attractie kon bezoeken via een verkorte wachtrij. 

In de zomer van 2018 experimenteerde Disneyland Paris al met een betalen variant van het FastPass-systeem. Dat werd toen 'Disney Access One' genoemd. Iets later werden de betalende varianten Super FastPass en Ultimate FastPass geïntroduceerd. Dit is nu verleden tijd.

Prijzen

"We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de gastenervaring te verbeteren", verteld Juliette Bron, Vice President Digital & Data. Het nieuwe systeem zal 'Disney Premier Access' noemen. Een ticket zal tussen de €8 en €15 kosten per persoon en per attractie. Aankopen doe je via de Disneyland Paris App. Heb je geen smartphone? Dan kan je op verschillende plaatsen in de parken een ticket kopen. Deze laat je scannen bij de ingang van de attractie.


Attracties

Vanaf de start zullen deze attractie beschikbaar zijn:

Op één dag kan je maximaal drie boekingen maken per persoon, per attractie.

Standby Pass

Als alternatief op de gratis FastPass, zal de Standby Pass blijven bestaan. Deze wordt geactiveerd op drukke dagen bij bepaalde attracties. Met een Standby Pass reserveer je digitaal je plekje in de wachtrij.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.