Reclame

Disneyland Paris verwijdert stroppen uit attractie Phantom Manor

Behalve ééntje.
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs heeft onlangs enkele scènes in het spookhuis Phantom Manor aangepast, waarbij twee stropdecorstukken zijn weggehaald. Aanvankelijk leek het erop dat het om een simpele onderhoudsbeurt ging, maar het is nu duidelijk dat de stroppen bewust zijn verwijderd en niet meer terugkeren.

Een van de stroppen hing boven een kar in de Phantom Canyon-scène van de attractie, waar bezoekers een spookachtige cowboystadje passeren met onheilspellende bewoners. Een projectie gaf de illusie dat er een geest door de strop vloog, waarna het decorelement bewoog. Nu is de strop volledig weggehaald, terwijl de projectie nog steeds aanwezig is.

De andere strop hing aan de boom achter de Phantom bij een lege grafkist verderop in de attractie. Ook dit decorstuk moest definitief verdwijnen. Disneyland Parijs heeft geen officiële verklaring gegeven over deze wijzigingen, maar ingewijden melden dat de stroppen zijn verwijderd omdat het park bezoekers niet wil confronteren met het gevoelige onderwerp van zelfmoord.

Opvallend genoeg mocht de strop in de voorshow van het spookhuis wel blijven. Bovenaan de Stretching Room houdt de Phantom een strop vast, die kort zichtbaar is als het plafond door een bliksemeffect doorzichtig wordt.

Foto: DLPWelcome.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.