Reclame
terug

Disneyland Paris verwijdert stroppen uit attractie Phantom Manor

Behalve ééntje.

1 minuut om te lezen

Deel dit artikel

Op deze pagina

  Disneyland Parijs heeft onlangs enkele scènes in het spookhuis Phantom Manor aangepast, waarbij twee stropdecorstukken zijn weggehaald. Aanvankelijk leek het erop dat het om een simpele onderhoudsbeurt ging, maar het is nu duidelijk dat de stroppen bewust zijn verwijderd en niet meer terugkeren.

  Een van de stroppen hing boven een kar in de Phantom Canyon-scène van de attractie, waar bezoekers een spookachtige cowboystadje passeren met onheilspellende bewoners. Een projectie gaf de illusie dat er een geest door de strop vloog, waarna het decorelement bewoog. Nu is de strop volledig weggehaald, terwijl de projectie nog steeds aanwezig is.

  De andere strop hing aan de boom achter de Phantom bij een lege grafkist verderop in de attractie. Ook dit decorstuk moest definitief verdwijnen. Disneyland Parijs heeft geen officiële verklaring gegeven over deze wijzigingen, maar ingewijden melden dat de stroppen zijn verwijderd omdat het park bezoekers niet wil confronteren met het gevoelige onderwerp van zelfmoord.

  Opvallend genoeg mocht de strop in de voorshow van het spookhuis wel blijven. Bovenaan de Stretching Room houdt de Phantom een strop vast, die kort zichtbaar is als het plafond door een bliksemeffect doorzichtig wordt.

  Foto: DLPWelcome.

  Misschien ook interessant?

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 27

  7 juli 2024 16:05

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

  2 juni 2024 22:45

  Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

  26 mei 2024 17:53
  Je verblijf in Disneyland Paris
  Zin in een trip naar de magie?

  Bekijk de aanbiedingen

  Geniet van betoverende kortingen en onvergetelijke arrangementen, speciaal ontworpen voor jouw droomreis. Maak je klaar voor avontuur, ontmoetingen met geliefde personages en ongeëvenaarde magie.