Reclame

Disneyland Paris zet in op herbruikbaarheid en geeft korting met eigen beker

Een stap vooruit voor het milieu
1 minuut om te lezen
Disneyland Paris probeert elke dag de milieu-impact van de Disney Parken te verlagen. Vanaf deze week is het mogelijk om een korting te krijgen als je een herbruikbare beker gebruikt voor warme dranken. Verder wordt er een hele lijn van herbruikbaar servies gelanceerd.

Deze week verschenen er borden bij verschillende verkooppunten van warme dranken. Als je een herbruikbare beker gebruikt, dan krijg je 20 eurocent korting op de verkoopprijs. Voorwaarden zijn wel dat de beker proper en geschikt is voor warme dranken. Verder moet de beker afgesloten kunnen worden.

Disneyland Paris probeert zo het gebruik van kartonnen bekers te beperken. Naast dit initiatief, is er een nieuwe Franse wetgeving die verplicht dat het gebruik van éénmalige verpakkingen zoals kartonnen bekers, houten bestek enzovoorts beperkt moet worden. Hierdoor verschijnen er nieuwe bekers en borden in de Disney Parken. Deze moeten gerecycleerd worden via speciale vuilnisbakken zodat ze, na een schoonmaakbeurt, opnieuw gebruikt kunnen worden.

Foto's: ED92 & DLPReport.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 1

7 januari 2024 19:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 52

31 december 2023 17:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.