Reclame

Disneyland Paris zoekt nieuwe ambassadeur voor 30e verjaardag

Zoek jij een nieuwe job?
1 minuut om te lezen
Ambassadeur van Disneyland is een traditie die gestart is in 1965 door Walt Disney. Hij selecteerde één persoon die het gezicht werd van zijn themapark. De jarenlange traditie is steeds verder gezet en Disneyland Paris is op zoek naar een nieuwe ambassadeur.

De taak van een ambassadeur van een Disney Park is het vertegenwoordigen van de Cast Members. Hij of zij laat zien wat de Cast Members dagdagelijks doen en hoe belangrijk ze zijn voor de Disney Magie. De ambassadeur is aanwezig op vele interne en externe evenementen en bijeenkomsten, is een aanspreekpunt voor gasten en organiseert trainingen over de Disney-cultuur.

Sinds 2019 werd de rol ingenomen door de Giona Prevete, afkomstig uit het Nederlandse Heerlen en Joana Afonso Santiago. Normaal gezien liep hun termijn tot 2020, maar door Corona werd dit een jaartje verlengd. Joana besloot echter om er niet mee door te gaan, dus het afgelopen jaar heeft Disneyland Paris maar één ambassadeur gehad.

Giona realiseerde projecten zoals #PartOfMyCastle, waarbij Cast Members een boodschap konden achterlaten in een toren van het vernieuwde kasteel, de start van een Facebook- en Instagram-pagina, de zenmoments en de vele 'achter de schermen' videos tijdens de lockdown.

Als je graag ambassadeur wilt worden, dan moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moet je minstens zes maanden een Cast Member zijn en een selectieprocedure doorlopen. Hiervoor wordt je vier weken gevolgd door een manager en krijg je een examen over alles wat met Disney te maken heeft, zoals vragen over de geschiedenis van het bedrijf, de films, de muziek, enzovoorts.

(lees verder onder de video)

D-tales

De Nederlandse podcast heeft onlangs nog een aflevering gemaakt waarin Michiel Veenstra in gesprek gaat met Giona Prevete over zijn periode als ambassadeur.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 6

11 februari 2024 16:21

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 3

21 januari 2024 21:00

Ontdek Disney Symphony of Colours in Disneyland Paris

27 december 2023 21:12
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.