Reclame

Dit is het meest verkochte souvenir in Disneyland Paris

Weet jij welk?
2 minuten om te lezen
Jaarlijks verkoopt Disneyland Parijs miljoenen souvenirs aan hun gasten. Ongetwijfeld is een paar Mickey-oortjes het meest bekende souvenir, maar toch worden deze oortjes niet het meeste verkocht.

Wanneer je naar Disneyland Parijs gaat, ga je meestal niet naar huis zonder een souvenir. In de vele winkels is er een overvloed aan keuze, zoals drinktassen, koffietassen, snoep, t-shirts, pyjama's,  hoodies, fotokaders, beeldjes, en nog zeer veel meer.

Het meest iconische is natuurlijk een paar Mickey- of Minnie-oortjes die maar liefst 750.000 keer over de toonbank gaan per jaar. Dit is niet het meest verkochte item, vertelt Hélène Chaupin, manager Productontwikkeling Disneyland Parijs, in het Amerikaanse tijdschrift Forbes.

Jaarlijks worden er meer dan 2 miljoen sleutelhangers verkocht. Een sleutelhanger is klein en net iets makkelijker om te gebruiken eens je Disneyland Parijs hebt verlaten.

Verder vertelt Hélène dat er een groot aantal verschillen zijn tussen de Disney-parken wereldwijd. "Pluchen knuffels van Stitch en Angel worden enorm goed verkocht, maar in de Amerikaanse parken verkoopt Angel lang niet zo goed", vertelt ze. "In Europa houden ze blijkbaar liever van roze en zacht".

Er zit ook een verschil in de soorten kledij dat je kan krijgen in de parken. In Europa worden er zo goed als geen marketingboodschappen geprint op kledij. Een laatste leuk weetje is dat blijkbaar de grootste inkomsten van de kerstsouvenirs gemaakt wordt in juli. "Onze gasten zien de kerstdecoratie als een blijvende herinnering aan hun verblijf".

Misschien ook interessant?

Asha uit Disney Film 'Wish' binnenkort te ontmoeten in Disneyland Paris

19 november 2023 22:28

Overzicht cocktails, snacks en andere lekkernijen tijdens kerstseizoen

19 november 2023 16:32

Disney Stars on Parade terug te zien na kerstseizoen

18 november 2023 21:46
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.