Reclame

Dit zijn alle vernieuwingen van Phantom Manor

De attractie opent opnieuw op 3 mei 2019
4 minuten om te lezen
Het geheimzinnige verhaal van Phantom Manor gaat verder in een volledige vernieuwde versie van de attractie. Dit vertelde Tom Fitzgerald tijdens een presentatie.

In Phantom Manor woonde Henry Ravenswood. Hij was een pionier die goud vond in Thunder Mesa. Van zijn fortuin liet hij op een heuvel een groot landhuis bouwen waar hij jarenlang gelukkig leefde met zijn gezin.

Totdat zijn mooie dochter zich verloofde met een mijnwerker die haar wilde meenemen. Henry was er zwaar op tegen en zwoer dat hij alles in het werk zou stellen om te voorkomen dat zij zouden trouwen. Maar toen werd Thunder Mesa getroffen door een mysterieuze kracht, in de vorm van een aardbeving die Henry en zijn vrouw het leven kostte.

Kort daarna zou Henry's dochter gaan trouwen, maar haar aanstaande kwam nooit opdagen en liet haar alleen zitten in de balzaal van het landhuis. Uren, dagen, maanden, jaren gingen voorbij. Ze heeft nooit haar bruidsjurk uitgetrokken, noch haar bruidsboeket losgelaten. En terwijl ze doelloos door het grote huis zwierf, treurige liefdesliedjes zingend in de hoop dat haar verloofde ooit zou terugkeren, werd ze geplaagd door een boze geest die haar overal volgde en haar toewijding bespotte.

Wie de boze geest is, komen we te weten in de vernieuwde attractie. "We wilden dieper duiken in het verhaal over Phantom Manor, de bruid Melanie en de geest 'Phantom'", vertelde Tom Fitzgerald. "Dit is eigenlijk haar eigen vader, die geen enkele man goed genoeg vindt voor haar dochter.". Elke vriend die Melanie heeft, verdwijnt op mysterieuze wijze.

In de Stretching Room, de voorshow van de attractie, hangen nieuwe schilderijen van de vier mannen die Melanie een huwelijksaanzoek hebben gedaan, maar waar de Phantom een stokje voor gestoken heeft. Wanneer de kamer plotseling uit elkaar wordt gerekt, dan onthullen de schilderijen de doodsoorzaak van de vier mannen, terwijl Melanie verdwijnt uit de schilderijen. "We willen tonen hoe de Phantom heeft toegeslagen", vertelde Fitzgerald.

Nieuw is ook dat er niet enkel nog Frans wordt gesproken, maar dit wordt afgewisseld met Engels. Zo werden bijvoorbeeld de originele opnames van de acteur Vincent Price gebruikt. Vincent overleed in 1993, één jaar na de opening van de attractie, maar sprak de originele tracks in voor de attractie. Deze werden echter nooit gebruikt en Disney besloot toen voor een volledige Franse versie te gaan.

Bij het instapstation komt er een nieuw schilderij van Henry Ravenswood, aka 'The Phantom', te hangen en zal je Melanie zien staan in haar trouwjurk op de trappen terwijl ze naar buiten kijkt.

Verder zijn talrijke scènes opgeknapt met nieuwe verlichtingen, effecten en projecties, zoals een projectie van de Phantom die de bruiloftsmars op zijn piano speelt. Als Melanie voor een spiegel zit te huilen, zie je nu ook de Phantom in haar spiegelbeeld. Ook de waarzegster Madame Leota, die verschijnt in een glazen bol, is nu realistischer dan ooit.

In het cowboystadje Phantom Canyon zijn alle animatronics en poppen opnieuw ontworpen en zijn er nieuwe effecten toegevoegd. De oude effecten zijn ook allemaal hersteld. Aan het einde van de rit, zie je het mausoleum, waar alle overleden mannen liggen die met Melanie wilde trouwen. Echter wilt één man de moed niet opgeven en hij probeert uit zijn graf te breken. Bij de uitgang vraagt de bruid of de bezoekers niet met haar willen trouwen. Durf jij het aan?

Phantom Manor gaat op 3 mei 2019 opnieuw open. Houders van een Magic Plus of Infinity jaarpaspoort krijgen op voorhand een exclusieve preview. Heb je een Infinity jaarpaspoort? Dan kan je online via het Infinity Annual Pass platform tickets bestellen voor de eerste preview op 30 april 2019 tussen 22:45 en 2:00 waarbij je toegang krijgt tot Frontierland. Je kan dus ook de attractie Big Thunder Mountain bezoeken.

Op 1 en 2 mei 2019 zijn er soft-openings waarbij iedereen met een Magic Plus of Infinity jaarpaspoort zonder reservering Phantom Manor mag bezoeken. Toon gewoon je jaarpaspoort bij de ingang van de attractie. Op 1 mei tussen 14:00 uur en 21:00 uur mogen enkel houders van een Infinity jaarpaspoort en op 2 mei tussen 10:00 uur en 18:00 uur zowel houders van een Magic Plus of Infinity jaarpaspoort.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.