Reclame

Een blik achter de schermen van de magie

2 minuten om te lezen
Op de Franse TV zender M6 werd enkele weken geleden een reportage 'Zone Interdite' uitgezonden. Deze reportage neemt je mee achter de schermen van Disneyland Parijs.

Als je in de parken rondloopt, lijkt alles van een leien dakje te gaan. De Cast Members zijn happy en begroeten je, de winkels liggen er altijd spik en span bij, wandelpaden zijn proper en de attracties lopen gesmeerd. 

Wat veel mensen niet beseffen, is dat er nogal wat werk kruipt in de magie van Disneyland Parijs. Tijdens de reportage worden er enkele Disney fans gevolgd, maar ook nieuwe en huidige werknemers en krijg je een blik achter de schermen van de parken.

De reportage is enkel in het Frans te bekijken, maar zeker de moeite waard. Veel plezier!

Update: De video is blijkbaar offline gehaald, maar is nog te zien via volgende link (gratis registratie verplicht): http://www.6play.fr/zone-interdite-p_845/disneyland-paris-les-secrets-du-royaume-de-mickey-c_11622300.

Andere video's

Er zijn ook nog andere reportages van achter de schermen. Hierbij een recente.

Wat gebeurd er 's nachts in de parken?

Als iedereen slapen is na een vermoeiende dag in de parken, is het niet stil. Meer dan 300 Cast Members zorgen ervoor dat de parken, winkels enzovoorts klaargestoomd worden voor de volgende dag.

Disney Dreams!

De licht- en vuurwerkshow Disney Dreams is elke dag te zien in het Disneyland Park juist voor sluitingstijd. Maar om deze show op te voeren, is er heel wat voorbereiding nodig!

Neem hier een kijkje achter de schermen van Disney Dreams.

Season of The Force

Ook voor Season of the Force is er een goede voorbereiden nodig als de Storm Troopers door de parken wandelen. Voor het eerste seizoen van het Walt Disney Studios Park wordt er op elk detail gelet.

Walt Disney Studios Park

Ook in het Walt Disney Studios Park wordt er elke nacht gewerkt door vele Cast Members. Attracties worden nagekeken, winkels proper gemaakt en de stock terug bijgevuld.

Nachtdienst

In 2013 werden verschillende Disney fansites uitgenodigt om een nachtje mee te lopen in de Disney parken. DLP Welcome neemt je mee naar de regiekamer van Disney Dreams!, de inspectie van verschillende attracties en shows.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.