Reclame

Eerste runDisney hardloop evenement

3 minuten om te lezen
Het is bijna zover! Van 23 tot en met 25 september 2016 zal er in Disneyland Parijs de eerste runDisney hardloopwedstrijd plaatsvinden.

runDisney is een hardloopwedstrijd dat ondertussen al 20 jaar een traditie is in de Amerikaanse Disney resorts. Tijdens dit Half Marathon Weekend krijgen de sporters de mogelijkheid om door het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park te lopen met onderweg speciale entertainment van de Disney-figuren. Een must do voor elke sportende Disney-fan!


Voor iedereen

Zowel jong als oud kan deelnemen! Op zaterdag 24 september zijn er de runDisney Kids Races, op maat van elke leeftijd: een 100m kruiprace, 200m, 400m, 1km en 2km. De kinderen mogen hier vergezeld worden door hun ouders. Na de runDisney Kids Races is er ook nog de Disneyland Paris 5k Family Race, waarbij de lopers doorheen de 2 parken lopen en aangemoedigd worden door Disney-figuren.

Op zondag 25 september is er de Disneyland Paris Half Marathon, die ook door beide parken gaat, maar ook door de dorpen rondom Disneyland Parijs. Het hele weekend kunnen bezoekers van Disneyland Parijs ook terecht op de runDisney Health & Fitness Expo.

Op vrijdag 23 september vanaf 19.30 zal er in het Walt Disney Studios Park een speciale runDisney Party zijn voor de deelnemers met een all-you-can-eat buffet. Een aantal attracties zullen dan ook geopend zijn. De wachtrijen zullen dan een stuk korter zijn. Tickets voor deze party zijn wel apart aan te kopen.

Let wel op! Als je tickets hebt gekocht voor de loopwedstrijd, mag je lopen door beide parken, maar als je na de wedstrijd nog terug naar het Disneyland Park of Walt Disney Studios Park wilt gaan voor enkele attracties te doen, heb je geldige toegangstickets nodig! Deze zijn niet inbegrepen. Ook je verblijf is niet inbegrepen! Kijk op de aanbiedingen om nog een verblijf, inclusief toegangstickets, te boeken.

Iedere kilometer is magisch

Dit evenement is uniek voor elke hardlopende Disney-fan! Het is de eerste keer dat je al lopende door de Disney parken de magie kan ontdekken. Tenzij je natuurlijk altijd naar je favoriete attractie loopt ;). De eindtijd is niet belangrijk. Het gaat om de ervaring van de magie. Je kan tijdens het lopen op de foto met verschillende Disney-figuren die langs het parcours staan om je aan te moedigen. Ook zijn er muzikale groepen die de nodige sfeer brengen. Disneyland Parijs doet er alles aan om elke kilometer die je loopt magisch te maken.

Het officiële YouTube kanaal van Disneyland Parijs heeft een video teaser gepubliceerd waarin de route duidelijk gemaakt wordt:


Ben je geen fan van hardlopen? Dan kan je best je bezoek aan Disneyland Parijs even uitstellen ;).

Meer info op http://www.rundisney.com/disneyland-paris-half-marathon/.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.