Reclame

Exclusieve blik achter de schermen van Disney Stars on Parade

De eerste beelden van de nieuwe praalwagens
1 minuut om te lezen
In de tweede aflevering van 'My Sparkling 25' volgen we Tokyobanhbao die ons meeneemt voor een exclusieve blik achter de schermen van de nieuwe parade Disney Stars on Parade.

"We zijn al meerdere maanden met een team aan de parade aan het werken", vertelt Olivier Dusautoir, scene designer in Disneyland Parijs. "Deze parade is een volledig nieuwe parade, die in nog geen enkel andere park is vertoond.".

Een nieuwe parade wordt eerst op papier uitgetekend. Hier worden ook de kleuren bepaald en op elkaar afgestemd. Als dit op punt staat, worden de tekeningen omgezet in 3D concept animaties waar er ook gekeken wordt of Mickey en zijn vrienden nieuwe outfits nodig hebben.

Op het einde van het filmpje worden we ook meegenomen naar een grote hal, waarin de praalwagens gemaakt worden. "Ik zal je een geheimpje verklappen", zegt Olivier, "doorheen de parade zijn er overal 'hidden Mickeys' verstopt.".

Een hidden Mickey is de outline van het portret van Mickey zijn gezicht en oren. Doorheen de parken zijn deze overal als detail aangebracht.  Ga je naar Disneyland Parijs tijdens de vieringen voor de 25e verjaardag? Probeer ze dan allemaal te vinden!

Bekijk ook de vorige aflevering van 'My Sparkling 25' waarin de nieuwe decoratie wordt getoond.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.