Reclame

Formule 1 strijkt neer in Disneyland Parijs

Ben jij gaan kijken?
1 minuut om te lezen
Op zaterdag 6 en zondag 7 april was Renault te gast in Disneyland Parijs. Tijdens dit weekend konden gasten genieten van demo's met een Formule 1-wagen, een ritje maken in een virtual reality (VR) simulator en workshops, lezingen en meet 'n' greets met onder andere Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg en Sergey Sirotkin.

Disneyland Parijs was de eerste stop op een tocht van ruim vijftien verschillende steden waar het Formule 1-team enkele demo's zal geven. Ze doen dit ter promotie in aanloop naar de race op het circuit Paul Ricard in Le Castellet (nabij Marseille).

Het team maakt ook een stop bij de attractie Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular waar ze een demo gaven met hun wagens. Renault Sport Academy-coureur Anthoine Hubert reed in een 2012 Renault-aangedreven E20 tijdens de demonstratie en werd vergezeld door drie Suzuki Hayabusa-motorige "schurken" -auto's en een paar Yamaha YZ250F off-road motorfietsen die deel uitmaken van de show.

"Het was zo'n plezier om met een F1 wagen te rijden", verteld Hubert. "Het was ook mijn eerste keer dat ik mocht racen in Disneyland Parijs, dat zijn twee kinderdromen die tot werkelijkheid kwamen".

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.