Reclame

Frankrijk in fase 3: Disney Village moet noodgedwongen sluiten

Verdere maatregelen tegen het Coronavirus
1 minuut om te lezen
De Disney-parken zijn sinds zaterdag 14 maart 2020 gesloten om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Enkel Disney Village en de Disney-hotels bleven open. Tot nu, want de Franse premier Edouard Philippe heeft fase 3 afgekondigd in Frankrijk.

In de strijd tegen het coronavirus worden alle "niet-essentiële" plaatsen die "publiek ontvangen" vanaf middernacht gesloten, zo deelde de Franse premier Edouard Philippe mee. Onder meer cafés, restaurants en bioscopen vallen onder de maatregel.

Winkels die voedingswaren verkopen en apotheken zullen wel open blijven.

Dit heeft dus invloed op Disney Village, waar winkels, cafés en restaurants gelegen zijn. Momenteel wordt er een maximumcapaciteit van 100 mensen toegelaten per winkel. Hierdoor ontstaan er buiten wachtrijen. De afkondiging van fase 3 betekend dat Disney Village zijn deuren zal moeten sluiten voor het publiek.

Enkel de Disney-hotels blijven nog geopend tot de laatste gast heeft uitgecheckt. Hier proberen de Cast Members alles op alles te zetten om te zorgen voor de gasten. Zo werd er deze ochtend gratis ontbijt aangeboden. De restaurants en bars in de hotels zullen vanaf morgen wel hun deuren gesloten moeten houden. Er mogen geen nieuwe gasten meer inchecken. Als de laatste gast het hotel heeft verlaten, wordt deze gesloten.

De sluiting zal ingaan vanaf zondag 15 maart 2020. In België is dezelfde maatregel al van kracht sinds 14 maart en zijn alle cafés, restaurants en winkels gesloten.

Foto: ED92.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.