Reclame

Franse overheid legt Disneyland Paris deze winter energiebesparingsmaatregelen op

Het wordt een beetje kouder.
1 minuut om te lezen
Élisabeth Borne, de eerste minister van Frankrijk heeft een aantal energiebesparingsmaatregelen aankondigt voor de aankomende winter. Alle Franse bedrijven, waaronder dus ook Disneyland Paris, moeten zich hieraan houden.

Het is de afgelopen weken een trend geworden dat overheden maatregelen nemen door de huidige energiecrisis. Ook in België is dit het geval. Nu heeft Frankrijk ook haar maatregelen aangekondigd. Zo zal alle stroom van niet kritische dingen, zoals attracties, uithangborden en verlichting, in de Disney Parken na sluitingstijd afgesloten moeten worden.

Verder wordt de thermostaat een paar graden lager gezet. Vanaf deze winter mag het niet warmer zijn dan 19 graden in de gebouwen van de attracties, in cafés, restaurants of publieke ruimtes van de hotels. Deze temperatuur wordt zelfs naar 17 graden teruggebracht als deze plaatsen leeg zijn. Gasten van de Disney Hotels moeten aangemoedigd worden om de verwarming in hun hotelkamers niet hoger te zetten dan 19 graden.

Als je gaat zwemmen, dan ga je een klein beetje harder moeten zwemmen om het warm te krijgen. De temperatuur van de zwembaden moet met 1 graden dalen.

Als laatste moeten de winkeldeuren gesloten blijven. Dit past Disneyland Paris al enkele weken toe. Voor de winkel staat duidelijk aangegeven wanneer deze open, of gesloten is. Verder zijn de gaslampen in de Liberty en Discovery Arcade, de zijstraten van Main Street U.S.A., al een tijdje gedoofd.

Misschien ook interessant?

Disney Stars on Parade terug te zien na kerstseizoen

18 november 2023 21:46

'Let it go': 10 jaar Frozen wordt gevierd in Disneyland Paris met extra parade

16 november 2023 16:07

Disneyland Paris viert 95e verjaardag Mickey en Minnie Mouse

15 november 2023 17:36
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.