Reclame

Ga mee op een virtuele rondleiding door Walt Disney Imagineering

Waar de magie wordt gemaakt
1 minuut om te lezen
Altijd al eens een kijkje willen nemen bij Walt Disney Imagineering? Dit is je kans! In het hoofdkantoor in Glendale, Californië (USA) wordt er dagelijks gewerkt aan nieuwe manieren om de magie naar de parken te brengen.

Walt Disney Imagineering (WDI) is de ontwerp- en ontwikkelingstak van The Walt Disney Company, verantwoordelijk voor de creatie en constructie van de Disney-parken wereldwijd. Het bedrijf werd gesticht door Walt Disney in 1952 om de bouw van Disneyland te verwerkelijken. Het was oorspronkelijk bekend als WED Enterprises, van de initialen Walter Elias Disney.

De virtuele rondleiding laat je zien hoe de magie wordt gemaakt en ontwikkeld. Normaal gezien heb je als gewone bezoeker geen toegang tot deze gebouwen, maar nu wordt er een uitzondering gemaakt.

Je krijgt onder meer de Blaine Gibson Sculpture Studio te zien waar de rekwisieten staan die ooit ontwikkeld zijn voor de attracties. Zo zie je rekwisieten uit de Haunted Mansion (de Amerikaanse versie van Phantom Manor), Pirates of the Caribbean en Sneeuwwitje.

Verder krijg je nog de indrukwekkende DISH (Digital Immersive Showroom) te zien waar Cast Member in Virtual Reality door de parken kunnen lopen of attracties kunnen beleven. Deze 3D-renderingen worden gebruikt om te kijken of een attractie of nieuw deel van een park voldoet aan alle verwachtingen.

De kunstbibliotheek is een plaats waar veel Disney-fans de ogen zouden uitkijken. Hier hangen veel kunstwerken, oude mappen van de verschillende parken, attractie-posters en concept arts.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.