Reclame

Geen stakingen meer tot september 2023

Terug naar de magie zonder zorgen.
1 minuut om te lezen
In juli en augustus 2023 kunnen gasten van Disneyland Paris gerust zijn, zonder angst voor verstoring van de magie. De vakbonden hebben besloten om tot ten minste september geen stakingen meer te organiseren.

Volgens een verklaring van de vakbonden zijn er verschillende redenen waarom er niet meer gestaakt zal worden. Veel vaste Cast Members genieten van hun vakantie in juli en augustus, waardoor de bereidheid om te staken onder tijdelijke Cast Members aanzienlijk lager zal zijn.

Bovendien houden de vakbonden rekening met de huidige sociale onrust in Frankrijk, die is ontstaan na een schietincident waarbij een 17-jarige jongen om het leven kwam, veroorzaakt door de Franse politie. "Als verantwoordelijke partij willen we vermijden dat onze acties relschoppers aantrekken", laten de vakbonden weten. "Op geen enkele manier mag de veiligheid van onze Cast Members of gasten in gevaar komen."

Hoewel de eisen van de vakbonden onveranderd blijven, zelfs na twee gesprekken met de directie, zullen nieuwe onderhandelingen eind augustus van start gaan, met onder andere loonkwesties op de agenda. Deze onderhandelingen waren al gepland voordat er gestaakt werd. Het is zeer waarschijnlijk dat er in september opnieuw gestaakt zal worden om de druk tijdens de onderhandelingen te verhogen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.