Reclame

Gerucht. Het kasteel zal komende jaren opgeknapt worden

En dat heeft wel wat impact..
1 minuut om te lezen
De geruchten gaan de ronde dat het kasteel van Doornroosje opgeknapt zal worden vanaf 2021. Hierdoor zal je dit jaar geen kerstverlichting zien op de daken van het kasteel. Onder meer de torens en verschillende balkons zullen vervangen worden.

Op een afstand ziet alles er nog prachtig uit. Het kasteel van Doornroosje kreeg een tijdje geleden nog een likje verf, maar hiermee werd enkel de buitenkant aangepast. Het hout waarmee het kasteel is opgebouwd, heeft de tand des tijds slecht doorstaan. Hierdoor dreigen sommige torens in te storten.

Een grondige renovatie is dus nodig. De kans is groot dat grote delen van het kasteel vervangen zullen worden en dat het lang gehuld zal zijn in steigers en doeken. Het zicht vanuit Main Street U.S.A. zal er dan een tijdje heel anders uitzien.

Mogelijks worden de daken vervangen en worden ze voorzien van micro-led-technologie. Deze technologie zou gebruikt kunnen worden voor de avondshow Disney Illuminations, maar ook voor de kerstverlichting. Nu moeten de daken vervangen worden tijdens het kerstseizoen om de verlichting aan te brengen.

Disneyland Paris heeft officieel nog niet laten weten dat er plannen zijn voor een renovatie.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47

Van Walt Disney Studios Park naar Disney Adventure World! Alle spannende updates van de persconferentie!

14 april 2024 17:15

Disney Electrical Sky Parade langer te zien in Disneyand Paris

13 april 2024 19:38
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.