Reclame

Gesloten parken en Cast Members in quarantaine, Disney neemt voorzorgen tegen Coronavirus

Veiligheid boven alles!
2 minuten om te lezen
Het Coronavirus zorgt voor ongerustheid bij iedereen. Het virus komt steeds dichterbij. Disneyland Paris, een plaats waar veel mensen samenkomen, neemt ook voorzorgsmaatregelen. Cast Members die terugkeren uit Italië blijven in quarantaine en in de parken is gratis ontsmettingsalcohol te vinden.

Cast Members die op vakantie waren in het noorden van Italië of in een ander land waar het Coronavirus aanwezig was, moeten verplicht in hun woning of appartement blijven. Het gaat dan om de landen China, Singapore, Zuid-Korea, Iran of de Italiaanse regio's Lombardije en Veneto. Ze krijgen hiervoor veertien dagen betaald verlof. Hetzelfde geld voor nieuwe Cast Members.

"Ze moeten waakzaam zijn voor symptomen van een infectie aan de luchtwegen.", laat Disneyland Paris weten in een interne memo. "We zijn trots op onze diversiteit en zullen doorgaan met aanwerven van nieuwe Cast Members in heel Europa, maar we nemen wel voorzorgsmaatregelen op aanraden van de autoriteiten.".

Op 29 februari 2020 besloot Frankrijk om bijéénkomsten van meer dan 5.000 mensen in een gesloten of beperkte ruimte te verbieden. Disneyland Paris blijft voorlopig gewoon geopend, maar op gebied van hygiëne worden er wel een paar dingen aangepast.

Zo is er aan de ingang en in het park en aan de kassa's in de winkels, gratis ontsmettingsalcohol te vinden die je kan gebruiken. Wil je liever een flesje meenemen? Dan zijn leuke flesjes te vinden met Disney-figuren op voor €4,99. Verder wordt er aangeraden om je handen vaker te wassen en als je moet niezen een zakdoek voor je mond te nemen of dit in je elleboog te doen. Je zakdoek moet je daarna weggooien. Het dragen van een mondmasker is niet nodig.

Verder heeft The Walt Disney Company besloten om de Aziatische parken, waaronder Tokyo Disney Resort, Shanghai Disney Resort & Hong Kong Disneyland, voorlopig te sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.