Reclame

Goedkoop naar Disneyland Paris?! Bekijk deze 9 tips!

Geniet van de magie, maar dan goedkoper.
6 minuten om te lezen
Als je op zoek bent naar een magische en avontuurlijke vakantie, dan is Disneyland Paris zeker een bestemming die je moet overwegen. Maar de kosten van een reis naar Disneyland Paris kunnen al snel oplopen, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. In deze blog kan je enkele tips geven over hoe je goedkoop naar Disneyland Paris kunt gaan.

1. Boek tijdens het laagseizoen

De eerste en meest voor de hand liggende tip is om te boeken tijdens het laagseizoen. Dit betekent dat je moet proberen om buiten de schoolvakanties te reizen en in de minder drukke periodes van het jaar. Hierdoor kun je vaak flink besparen op je hotel en tickets.

Gebruik de prijsschatting-kalender

Disneyland Paris heeft een prijsschatting-kalender gemaakt. Hierin zie je een actuele schatting van de kosten van je verblijf tijdens een bepaalde periode. Dit is de prijs van je verblijf, zonder eventuele extra's zoals ontbijt of half pension, of Disney Premier Access. Je kan op deze manier inschatten of je beter een paar dagen eerder, of later zou gaan. Periodes in het blauw zijn het meest voordelig, periodes in het roze het duurste.

2. Verblijf buiten het resort

Een andere manier om geld te besparen op je reis naar Disneyland Paris is door te verblijven buiten het resort. Er zijn verschillende hotels en accommodaties in de omgeving van het resort die vaak goedkoper zijn dan de hotels binnen het resort zelf. Online kan je vaak promoties en kortingen vinden.

Bij de Disney Partner Hotels kan je bovendien genieten van enkele Disney diensten, zoals de bagagedienst Disney Express, het luchthavenvervoer Magical Shuttle en de Shopping Service, waarbij aangekochte souvenirs gratis naar je hotel worden gebracht. De meeste hotels hebben een gratis shuttleservice naar Disney Parken.

Dit zijn de officiële Disney Partner Hotels:

3. Verblijf in de goedkopere Disney Hotels

Als je toch graag in de Disney-bubbel blijft, dan zijn er ook goedkopere Disney Hotels op wandelafstand van de parken zoals Disney Hotel Santa Fé en Disney Hotel Cheyenne. Als je het niet erg vindt om een korte afstand (15 min.) te rijden met de auto, dan kan je ook kiezen voor Disney's Davy Crockett Ranch. Verblijven in een Disney Hotel heeft zo zijn voordelen:

  • Toegang tot beide Disney parken is inbegrepen in de prijs
  • De hotels hebben allemaal hun eigen Disney thema, waardoor de magie blijft doorgaan nadat je de parken hebt verlaten.
  • Parkeren met je wagen is gratis. Veel parkeerplaatsen zijn ook uitgerust voor elektrische wagens.
  • Je kan gebruik maken van de 'Extra Magische Tijd'. Hierdoor krijg je een uur eerder toegang tot de Disney Parken.
  • Er worden vaak meet en greets georganiseerd met verschillende Disney Figuren

Bekijk wat inbegrepen is in je verblijf.

4. Breng je eigen eten en drinken mee

Eten en drinken in Disneyland Paris kan duur zijn, dus een manier om geld te besparen is door je eigen eten en drinken mee te nemen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van snacks en lunchpakketten die je in je hotelkamer maakt.

In Disneyland Paris zijn er verschillende drinkfonteinen waar je gratis water kunt krijgen. Breng je eigen waterfles mee om te vullen en bespaar op het kopen van waterflessen in het park.

5. Ontbijt in Disney Village

Het ontbijt is niet langer inbegrepen in de prijs van je Disney Hotel en kost gemakkelijk 24 euro per persoon, per nacht. Als je op zoek bent naar een lekker ontbijt tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs, is het misschien verrassend om te horen dat het beter kan zijn om in Disney Village te ontbijten in plaats van in een Disney Hotel.

In Disney Village zijn er verschillende ontbijtopties beschikbaar, variërend van snelle koffie en croissants bij Starbucks tot uitgebreide ontbijtbuffetten bij restaurants zoals Annette's Diner. Bovendien zijn de wachttijden meestal korter dan in de hotels, omdat er meer zitplaatsen beschikbaar zijn en het minder druk is.

Bekijk wat inbegrepen is in je verblijf.

6. Plan je maaltijden

Door vooraf te plannen waar en wanneer je gaat eten, kun je besparen op het kopen van impulsieve snacks en maaltijden in het park. Bekijk de menu's en prijzen van restaurants in Disneyland Paris online en plan vooraf waar je gaat eten.

7. Maak gebruik van half- of volpension

Ben je van plan om in een restaurant te eten in Disneyland Paris? Dan kan het voordelig zijn om een half- en/of volpension bij te boeken. Hierdoor bespaar je tot 15% op de prijzen in de restaurants ter plaatse. Betalen in de restaurants doe je met je MagicPass die je krijgt bij het inchecken in je Disney Hotel.

8. Koop een gedateerd ticket online

Verblijf je niet in een Disney Hotel? Dan zijn je toegangstickets niet inbegrepen en koop je best je een gedateerd ticket online. Deze zijn goedkoper dan ongedateerde tickets. Je beleeft de magie al vanaf 87 euro per volwassene voor beide Disney Parken. Op de officiële website van Disneyland Paris kan je in de online kalender de goedkoopste datum uitkiezen. Kan je toch niet? Gedateerde tickets zijn tot drie dagen voor je bezoek gratis te annuleren.

Ga je meerdere dagen? Dan wordt het nog goedkoper. Wanneer je bijvoorbeeld drie dagen wilt gaan, dan betaal je maar 67 euro per volwassene, per dag.

9. Maak gebruik van de betaling in termijnen

Betaal je verblijf (hotel + tickets) in 2 tot 6 termijnen. Bij de boeking betaal je het voorschot van 15%, daarna betaal je het resterende bedrag in 1 tot 5 betalingen. Het is flexibel, veilig en helemaal gratis!

Bovendien betaal je momenteel geen boekingskosten en krijg je een garantie op de voordeligste prijs. Vind je ergens anders een goedkopere prijs? Dan betaalt Disneyland Paris het verschil terug.

Verder kan je kosteloos wijzigen of annuleren tot zeven dagen voor je aankomst.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.