Reclame

Groepen van meer dan 5.000 personen verboden in Frankrijk tot september

Welke invloed zal dat hebben op Disneyland Paris?
1 minuut om te lezen
De Franse overheid heeft beslist om enkele maatregelen in de strijd tegen Corona te verlengen. Evenementen en festivals waar meer dan 5.000 personen samenkomen, waren verboden tot midden juli. Deze maatregel is verlengd naar september. Dit kan invloed hebben op Disneyland Paris.

Eerder werd het Marvel Superhelden seizoen, het Disneyland Paris Princess Run weekend, Disneyland Paris Pride en Electroland afgelast door de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Omdat groeperingen van 5.000 personen nu verboden zijn tot september 2020, is het mogelijk dat ook het The Lion King & Jungle Festival zal geannuleerd worden.

De verlenging van de maatregel kan ook invloed hebben op de openingsdatum van Disneyland Paris of de manier waarop. Gemiddeld ontvangen de Disney-parken 40.000 bezoekers per dag. Als de parken zouden openen voor september, bestaat de kans dus elke park slechts 5.000 bezoekers mag toelaten. Dit zouden 10.000 bezoekers zijn, dus zou Disneyland Paris op 1/4 capaciteit kunnen draaien. De vraag is of dit toegelaten is, aangezien bij sluitingstijd iedereen richting Disney Village zou kunnen gaan. Bovendien zou het kunnen zijn dat een park door de dag zijn maximum capaciteit heeft bereikt en je aan de poort moet blijven wachten.

Wanneer de parken terug open gaan, zal je de regels van social distancing moeten respecteren. In Shanghai Disneyland zijn ze alvast bezig met een experiment bezig.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 5

4 februari 2024 13:01

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 3

21 januari 2024 21:00

Ontdek Disney Symphony of Colours in Disneyland Paris

27 december 2023 21:12
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.