Reclame

Grote uitbreiding Walt Disney Studios Park met 3 nieuwe themalanden

Marvel, Star Wars en Frozen komen naar Parijs
3 minuten om te lezen
Disneyland Parijs zal er in de toekomst volledig anders uitzien. Bob Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company verklaarde op 27 februari 2018 dat er 3 nieuwe themalanden komen in het Walt Disney Studios Park vanaf 2021. Het park zal daarmee in grootte meer dan verdubbelen.

Bob Iger, maakte dit samen met de Franse president Macron, bekent tijdens een presentatie in Palais de l’Elysée in Parijs. Voor de veranderingen wordt er een budget van 2 miljard euro vrijgemaakt. De werken zullen starten vanaf 2021.

In het verlengde van Studio 1, de grote ingang naar het park en de Tower of Terror zal een groot meer worden aangelegd. Deze doet dienst als scheiding tussen 3 volledig nieuwe themaland gebaseerd op Marvel, Star Wars en Frozen. Ook zal dit meer gebruikt worden voor grote shows.

De attracties Studio Tram Tour: Behind The Magic en Armageddon: les Effets Spéciaux zullen verdwijnen en worden vervangen door Marvel-gethematiseerde attracties, net als de show Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular. Toy Story Playland wordt uitgebreid met een nieuwe attractie Alien Swirling Saucers. Deze wordt momenteel ook in het Amerikaanse Walt Disney World gebouwd.

Aan de achterzijde van het meer zal een Frozen gebied komen, gebaseerd op 'The Kingdom of Arendelle'. Onder meer het ijspaleis van Elsa, het kasteel van Arendelle en het typische dorpje uit de films zullen hier te zien zijn. Verder zullen er diverse attracties, winkels, restaurants en entertainment gebouwd worden. De exacte invulling van het gebied is op dit moment nog niet bekend.

Als laatste komt er 'Star Wars: Galaxy's Edge', een volledig themaland in het teken van de Star Wars saga met attracties zoals Millennium Falcon simulator en First Order darkride, winkels, restaurants en bars.

Eerder kondigde Disneyland Parijs al aan dat de attractie Rock 'n' Roller Coaster in 2019 zal omgebouwd worden tot een Marvel-attractie. In het Disneyland Park zal er in de zomer van 2018 een speciale Marvel Summer of Super Heroes seizoen plaatsvinden. In 2019 wordt deze vervangen door een Marvel Super Heroes seizoen in het voorjaar.

De werken aan het nieuwe park zullen in 2019 van start gaan. Het project wordt opgeleverd in verschillende fases, waarvan de eerste in 2021 zal plaatsvinden en de laatste in 2026. Op luchtfoto's is de uitbreiding goed te zien. Het park zal verdubbelen in grootte naar 31 hectare.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.