Reclame

Het Disneyland Hotel opent op 25 januari 2024 haar deuren met een magische tranformatie

Het hotel is volledig vernieuwd.
5 minuten om te lezen
Het Disneyland Hotel maakt zich klaar voor een heropening op 25 januari 2024. Het luxueuze vijfsterrenhotel was gesloten vanaf het begin van Coronapandemie en is volledig vernieuwd. Boekingen kunnen gemaakt worden vanaf 12 september 2023.

"Disneyland Paris opent op 25 januari 2024 de deuren van zijn historische hotel en nodigt alle gasten – vooral kinderen – uit om een meeslepende reis door de koninklijke Disney-verhalen te beleven, gecombineerd met ongeëvenaarde gastvrijheid en uitstekende eetgelegenheden en uniek Disney-entertainment.", staat te lezen in een persverklaring.

Tijdens de renovatie van het iconische hotel, dat de ingang vormt van het Disneyland Park, werd kost nog moeite gespaard. Het volledige hotel werd van kop tot teen vernieuwd. De volledige gevel, het dak, alle kamers, restaurants, lobby en bar zijn onder handen genomen en hebben een nieuw thema gekregen gebaseerd op de Disney Prinsen en Prinsessen uit de Disney films.

De lobby

Als je binnen stapt in de prachtige lobby, dan word je verwelkomt door de Royal Greeter. De lobby is gebaseerd op Doornroosje en geïnspireerd op de bibliotheken van wereldberoemde Franse kastelen. In het midden van de ruimte hangt een monumentale kroonluchter van Boheems kristal die het Kasteel van Doornroosje voorstelt.

Als je verder kijkt, dan valt niet alleen de grote trap ook, maar ook de vijftien verschillende ramen met boeken en perkamenten die de koninklijke Disney-verhalen voorstellen.

In de lobby zal ook live muziek aanwezig zijn, dankzij La Troupe Royale Disney, een vrolijk komiekduo dat onverwacht verrassende meezingers zal zingen. Van tijd tot tijd loopt je ook de kans om enkele Disney figuren tegen te komen zoals Assepoester of Raponsje.

Vernieuwde kamers

Het Disneyland Hotel zal in totaal 487 kamers en suites hebben: 346 Superior kamers, 82 Deluxe kamers, 41 Castle Club kamers, 16 Signature Suites, 1 Princely Suite en 1 Royal Suite. De suites zijn gebaseerd op Sleeping Beauty, Cinderella, Tangled, Frozen en Beauty and the Beast.

Alle hotelkamers zijn voorzien van het beste comfort met premium badlinnen en zelfs een magische spiegel die ook gebruikt kan worden als TV. Gasten van een Deluxe kamer krijgen een eigen, privé Deluxe lounge met zicht op Fantasia Gardens.

The Castle Club - een hotel in een hotel

Voor de ultieme VIP ervaring kies je best voor een Castle Club kamer. Deze kamers zijn gelegen op de bovenste twee verdiepingen en hebben een eigen privélift, een speciale incheckbalie een privé lounge, de Castle Club Lounge. Deze lounge heeft uniek zicht op het kasteel van Doornroosje en bij het ontbijt zijn er standaard Disney Prinsessen aanwezig. In de middag zijn gratis snacks en drank inbegrepen.

Nieuwe restaurants en bars

Het hotel telt twee restaurants. In het voormalige restaurants Inventions, wat nu "The Royal Banquet Buffet Restaurant" wordt genoemd, krijgt een all-you-can-eat buffet tijdens het ontbijt, lunch en diner. Mickey en zijn vrienden zijn aanwezig tijdens de lunch en diner.

Het voormalige California Grill Restaurant is verbouwd tot balzaal uit Beauty and the Beast met de naam "Le Table de Lumière". Tijdens de lunch en diner komen de Disney Prinsessen je ontmoeten.

Beide restaurants zijn alleen te reserveren voor gasten van het Disneyland Hotel tijdens het diner. Gasten die verblijven in een Disney hotel, mogen ook reserveren voor een lunch. Andere gasten kunnen geen reservatie maken.

De bar op de eerste verdieping, voorheen Café Fantasia, krijgt de naam Fleur de Lys Bar en heeft een prachtig zicht op Fantasia Gardens voor het hotel. Voor de bar werd een nieuw menu ontwikkeld met kenmerkende cocktails met een bloementhema en een grote selectie kwaliteitswijnen.

De souvenirwinkel wordt omgedoopt tot de Royal Collection Boutique.

Speciale ervaringen voor kinderen

Fantasieën komen tot leven in de Royal Kids Club, waar kinderen deel kunnen uitmaken van hun favoriete koninklijke Disney-verhalen. De club is ontworpen als een magische bibliotheek waar kinderen kunnen deelnemen aan spannende interactieve en augmented reality-ervaringen.

Bovendien kunnen jonge gasten en hun gezinnen ook een Disney Royal Encounter boeken om samen met een Disneyprinses zoals Sneeuwwitje, Jasmijn of Ariël te poseren. Voor kinderen van vier tot en met elf jaar is er gratis kinderopvang voorzien, voor maximum twee uur.

Met My Royal Dream kunnen kinderen zich (tegen betaling) laten omtoveren tot een echte Disney Prins of Prinses door de magie van make-up, haar, nagels, kostuums en accessoires. Tijdens deze ervaring is ook een foto inbegrepen, inclusief een afdruk en een lijst.

Andere luxueuze voorzieningen

Ontspannen kan je zeker doen in het vernieuwde hotel, dankzij een prachtige zwembad, een uitgebreide wellness en fitnessruimte.

De prijzen variëren van 800 tot 1400 euro per nacht. Bekijk hier de volledig persconferentie:

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 3

21 januari 2024 21:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 2

17 januari 2024 17:48

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 1

7 januari 2024 19:00
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.