Reclame

Het 'Kasteel van Doornroosje' krijgt een grondige renovatie

Maar je kan er nog altijd een foto mee nemen.
2 minuten om te lezen
Het grootste icoon van Disneyland Paris krijgt een grondige renovatie. Het Kasteel van Doornroosje wordt aangepakt door artiesten om het te herstellen in zijn originele glorie. De werken starten in januari 2021 en zullen ongeveer een jaar duren.

Dat werd bekend gemaakt op een virtuele InsidEars conventie, een samenkomst van verschillende Disney fan-websites. De bedoeling is om het kasteel volledig gerenoveerd te hebben tegen de 30e verjaardag van Disneyland Paris in 2022.

"The Walt Disney Imagineering en verschillende andere teams zijn al twee jaar bezig met de voorbereidingen", laat Tracy Erck, Artistic Director van het Disneyland Park weten. "Voor de renovatie hebben we ons omringd door de beste artiesten uit Frankrijk.". Voor het dak worden artiesten ingezet die normaal aan historische gebouwen werken, zoals de Notre Dame in Parijs. 

Aangezien het hier om een icoon gaat, is er veel aandacht besteed aan de gastenervaring. Het kasteel blijft gedeeltelijk geopend tijdens te werken. Zo kan je er nog altijd onderdoor lopen richting Fantasyland en blijven de winkels in het kasteel geopend.

Sommige torens worden volledig vervangen. Deze werken zullen ergens anders uitgevoerd worden. Als een toren klaar is, dan wordt met een kraan de oude toren verwijderd en de nieuwe geplaatst, vergelijkbaar met hoe het kasteel in 1992 werd gebouwd.

Het oog wilt echter ook wat en wie naar Disneyland Paris gaat, neemt meestal een foto met het kasteel op de achtergrond. Ook hier werd aan gedacht. "We hebben een groot doek laten maken met daarop de afbeelding van het kasteel", zegtTracy Eck. Zowel aan de voorkant als de achterkant kan je dus nog altijd je foto nemen. Het doek is vergelijkbaar met het doek dat voor de attractie Phantom Manor hing.

De werken duren een jaar en starten in januari 2021.

Foto's copyright Disney.

Misschien ook interessant?

Online inchecken vanaf 25 januari 2024 beschikbaar voor gasten Disney Hotel

19 januari 2024 15:12

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 2

17 januari 2024 17:48

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 52

31 december 2023 17:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.