Reclame

Het Walt Disney Studios Park kleurt groen

In Avengers Campus
2 minuten om te lezen
Weg met het beton en de grote grijze gebouwen in het Walt Disney Studios Park. Disneyland Paris heeft nieuwe foto's online gezet waarop veel groen te zien is.

De voorbije jaren kon je in het Walt Disney Studios Park vooral beton en asfalt vinden, gecombineerd met attracties. Dat is vanaf nu verleden tijd. Het nieuwe themaland Avengers Campus staat vol met beplanting. Naast vele struiken werden er ook verschillende bomen gepland. Hierdoor krijgt het nieuwe themaland een frisse look. De vele gasten die graag een selfie maken, zullen alvast meer kleur zien op hun foto's.

"Het 'groene plan' voor Avengers Campus is geworteld in het creatieve concept, aangezien landschapsarchitectuur vanaf dag één een topprioriteit is van het creatieve team.", laat Disney weten. "Het creëren van een omgeving waarin rekruten gefocust blijven op hun missie, stond centraal om hen het gevoel te geven dat ze gesterkt en klaar waren om samen met de machtigste helden van de aarde in actie te komen.". Hiervoor was het essentieel om een balans te vinden tussen architectuur en landschapsarchitectuur.

Bedenker van dit concept is Marc Boulanger, Landscaping Superintendent bij Walt Disney Imagineering Paris. “De keuze van plantensoorten en variëteiten was cruciaal.", laat Boulanger weten. "We hebben ervoor gezorgd dat een veelvoud aan planten kan bloeien met een meer volwassen bloei." Zo zal een veelvoud van Rhododendrons een bloemig tintje geven met witte en blauw-violette tinten om het kostuum van Spider-Man te herinneren.

Een leuk weetje: de bomen komen uit Italië, Duitsland, Nederland, maar ook België. In totaal worden er meer dan veertig soorten bomen gepland.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.