Reclame

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

Van 15 tot en met 21 april 2024
4 minuten om te lezen
Er gebeurd altijd veel in Disneyland Paris. Soms te veel om allemaal op te noemen, maar met dit wekelijkse overzicht proberen we je helemaal up-to-date te houden. Geniet er van!

Walt Disney Studios Park wordt 'Disney Adventure World'

Toevallig de updates gemist? Disneyland Paris heeft op 12 april 2024 zeer veel nieuwigheden aangekondigd, waaronder de naamswijziging van het Walt Disney Studios Park, maar ook updates over attracties, het Frozen-themaland en nog veel meer.

Parken

 • Le Rendez-Vous Gourmand is terug. Tot 20 oktober 2024 kan je opnieuw genieten van heerlijkheden bij de standjes op La Place De Rémy. Het aanbod is vergelijkbaar als vorig jaar.
 • De fotolocatie bij 'Worlds of Pixar' is eindelijk terug hersteld. Na de vernieuwing bleek de sticker als snel af te bladeren, maar deze is nu terug in ere hersteld.
 • Op de plattegrond van het Walt Disney Studios Park is de show 'Alice and the Queen of Hearts: Back to Wonderland' toegevoegd. Verder kan je een doorgang zien tussen Studio 1 en Studio Theater. Dit wordt de nieuwe doorgang terwijl er aan Studio 1 wordt gewerkt.
 • Bij de ingang van het Disneyland Park zijn er borden geplaatst met het openingsuur van het park.
 • Het bovenste gedeelte van het kasteel van Arendelle staat klaar om geïnstalleerd te worden. Het kasteel ziet er prachtig uit!

Disney Village

 • In de winkel 'World of Disney' in Disney Village is vanaf nu ook een hoekje te vinden met Pandora juwelen. De locaties van Pandora breidt meer en meer uit.
 • Bij de winkels 'Disney Fashion' en de 'LEGO Store' wordt er gewerkt aan het dak. Deze wordt klaargemaakt voor de nieuwe gevels. De winkels blijven geopend tijdens de werken.

Entertainment

 • De Popup Surprises zijn terug. Houders van een jaarpas kunnen van 26 april t/m 19 mei 2024 opnieuw Disney Figuren ontmoeten die je normaal niet in de Disney Parken tegenkomt. Net zoals de vorige keer, is een reservatie verplicht.
 • Op 4 mei 2024 zal Disneyland Paris opnieuw een 'Star Wars' day organiseren met entertainment en nieuwe snacks. Zo is er een BB8 burger aangekondigd, een Chewbacca donut, Yoda en Fett koeken en Darth Vader en Stormtrooper wafels. Deze kan je allemaal verkrijgen bij de verschillende eetstandjes in Discoveryland. Als entertainment kan je R2D2, de Stormtroopers en andere Star Wars figuren tegenkomen op willekeurige momenten. The Mandalorian en Grogu zijn te ontmoeten op hun vaste locatie. De First Order March zal ook verschillende keren doorheen Discoveryland trekken. Je mag ook zelf een kostuum dragen.
 • Mickey en Minnie waren even in hun koninklijke outfits te zien in het Disneyland Park voor een opname van “The Voice Kids” Duitsland.

Restaurants

 • Er is een nieuwe concept art verschenen van het restaurant in 'World of Frozen', het nieuwe Frozen themaland in het Walt Disney Studios Park. De concept art is eigenlijk van het restaurant in Hong Kong, maar Parijs krijgt hetzelfde restaurant. De naam zal 'Two Crowns Tavern' worden. Het wordt een zelfbedieningsrestaurant.

Merchandising

 • Er zijn nieuwe pins en een lanyard verschenen van Tinker Bell. Speciaal voor de lente staan er kleurrijke bloemen op.
 • Een nieuwe Loungefly tas in de vorm van de Pixar ball is te verkrijgen voor €80.
 • Nieuwe pluchen beren van Stitch en Angel zijn verschenen voor €35. Ze houden beiden een lekstok vast. Te verkrijgen bij de Boardwalk Candy Palace.
 • Een bubble shooter van Chip uit Belle en het Beest is verschenen in de parken. €25 per stuk.

Hotels

 • Bij Disney Newport Bay Club zijn er schuttingen verschenen. Deze worden gebruikt omdat deze delen opnieuw worden beklinkerd. De werken zullen tot eind mei duren.

Andere

 • Het contract van Mastercard is afgelopen en niet meer verlengd. Hierdoor vervallen de voordelen die je hierdoor kreeg, zoals gratis, reserveerde plaatsen bij shows zoals 'The Lion King: Rhythms of the Pride Lands' en 'Mickey and the Magician'.
 • Het volledige concert dat werd gegeven tijdens de persconferentie is nu te zien op YouTube.

Foto's: DLPReport, ED92, Disneyland Paris.

Elke week het weekoverzicht in je mailbox?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 24

16 juni 2024 21:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.