Reclame

Hoe wordt de muziek van de parades en de parken gemaakt?

Ontdek het in de 26e aflevering van 'My Sparkling 12'
1 minuut om te lezen
In de 12e aflevering van de reeks 'My Sparkling 25' neemt Lola Dubini ons mee achter de schermen naar het hart van de opnamestudio waar de muziek van de parades en de parken wordt gemaakt.

De opnamestudio werd gebouwd tijdens de initiële constructie van het park in 1992. Ze was zelfs al een jaar eerder klaar. De studio behandeld alle muziek in de parken, van de shows zoals de Frozen sing-along, parades, maar ook de achtergrondmuziek van de attracties en de omroepingen in de parken.

Vasile Sirli, hoofd van muziek spektakels, leidt dit allemaal in goede banen. In totaal zijn er meer dan 30 musici permanent aanwezig in de parken of op de achtergrond om nieuwe muziek voor te bereiden.

Het was ook deze opnamestudio dat de nieuwe soundtrack 'Lost in the Magic' heeft gecoördineerd. Deze ethno dynamische song is een medley van de muziek uit de Disney klassiekers van de karakters die deelnemen aan de parade.

De inspiratie van de muziek komt dan ook vooral uit Disney-films en klassiekers, maar ook uit thema's zoals Halloween en Kerstmis.


Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 48

3 december 2023 20:48

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 46

19 november 2023 18:25

Speciaal cadeau te krijgen in Disney Hotels tijdens kerstperiode

16 november 2023 22:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.