Reclame

Hoe ziet Disneyland Parijs er in 2020 uit?

Wat staat er allemaal op het programma tot dan...
4 minuten om te lezen
Disneyland Parijs geeft officieel niet veel informatie over nieuwe shows, evenementen of attracties, maar fansites daarentegen hebben het vaak bij het rechte, en het juiste, eind.

2017

 Voor 2017 hebben we wel al veel informatie gekregen. Dit is het jaar van de 25e verjaardag van Disneyland Parijs. Voor deze verjaardag werd het EEP (Experience Enhancement Program) uitgevoerd. Attracties zoals Space Mountain, Big Thunder Mountain, het doolhof van Alice in Wonderland werden hiervoor opgeknapt. In Disney Village kwam er het restaurant Vapiano bij.

Maar ook in 2017 staan er veel nieuwe dingen op het programma:

 • In Disney Village opent het fast food restaurant Five Guys, een hamburger restaurant waar kwaliteit en versheid centraal staan.
 • Star Tours wordt opgeknapt en krijgt scènes uit alle Star Wars films van Episode I - The Phantom Menace tot Episode VII - The Force Awakens. Naast de attractie komt er een Star Wars Pavilion waar je op de foto kan met je favoriete Star Wars figuren en de grootste Star Wars boetiek. De attractie zal terug open gaan op 17 maart 2017.
 • Space Mountain sluit opnieuw om een volledige make-over te krijgen. Er worden nieuwe treinen geïnstalleerd en de attractie krijgt een Star Wars-jasje. De attractie zal opnieuw open gaan op 8 april 2017 onder de naam Star Wars Hyperspace Mountain: Rebel Mission.
 • Bij Pirates of the Caribbean wordt Jack Sparrow toegevoegd.
 • Voor de 25e verjaardag is er de nieuwe Disney Stars on Parade met een echte vuurspuwende draak, de Disney prinsessen die dansen tijdens The Starlit Princess Waltz en Mickey presenteert "Happy Anniversary Disneyland Paris" waarin Mickey en zijn vrienden op Central Plaza zullen te zien zijn in hun verjaardag outfit.
 • Cinémagique sluit zijn deuren. Het gebouw wordt opgeknapt en pas in 2018 zou er een nieuwe show komen. Geruchten zeggen dat het om een Marvell-show zou gaan.

2018

Vanaf 2018 wordt het een beetje gissen naar de nieuwe dingen voor Disneyland Parijs, maar hier een oplijsting van wat de meeste fansites vertellen.

 • Phantom Manor wordt opgeknapt. De attractie zal 6 maanden gesloten zijn voor het toevoegen van nieuwe scènes, welke zijn nog niet bekend.
 • Mickey Mouse zou in de meet-en-greet Meet Mickey eindelijk kunnen spreken. Voorlopig enkel in het Frans.
 • Disney Illumination, de opvolger van Disney Dreams zou uitgebreid worden naar Main Street USA. De projecties zouden niet alleen op het kasteel van Doornroosje geprojecteerd worden maar ook op de gebouwen van Main Street USA.

2019

In 2019 zou het Walt Disney Studios Park aan de beurt zijn.

 • Aan Toy Story Playland wordt de attractie Toy Story Midway Mania toegevoegd. Gasten nemen plaats in voertuigen die om hun eigen as kunnen draaien en krijgen een 3D-bril op. De voertuigen volgen een parcours langs verschillende filmschermen, waarop korte filmfragmenten in 3D getoond worden. Met het laserpistool dat aan het voertuig bevestigd zit dienen bezoekers op verschillende objecten te schieten.
 • Tram Tour wordt opgeknapt en zou terug in zijn glorie hersteld worden. Alle scènes worden opnieuw bekeken.

2020

In 2020 zou er eindelijk aan de verwachtingen worden voldaan voor het Disneyland Park. Veel mensen verwachten een nieuwe attractie.

 • In Adventureland zou er langs Indiana Jones Temple of Peril een nieuwe dark-ride attractie in het thema van Indiana Jones, Indiana Jones Adventure komen met een restaurant.

Grootse uitbreiding Walt Disney Studios Park

Op 27 februari kondigde Bob Iger grootse plannen aan voor het Walt Disney Studios Park. Het park wordt verdubbeld met nieuwe themalanden over Frozen, Marvel en Star Wars. De bouw begint in 2020 en zal in totaal 5 jaar duren.

Lees meer over deze uitbreiding.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 19

12 mei 2024 12:28

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.