Reclame

Hoe ziet Disneyland Parijs er in 2030 uit?

Komt er een derde park?
2 minuten om te lezen
Einde september 2017 werd er een persconferentie gehouden over de toekomstplannen van Val D'europe, de stad die door Disney werd opgericht in 1987. Niet alleen de ontwikkeling voor de stad kwamen ter sprake, maar ook deze van Disneyland Parijs.

Het was Disney-fanblog 'Hello Disneyland' die aanwezig kon zijn op deze presentatie en met de details naar buiten komt.

Een derde park

Na het succes van het Disneyland Park werd in 2002 het Walt Disney Studios Park opgericht. Deze had echter minder succes en pas na de overname van het Amerikaanse The Walt Disney Company wordt in dit park geïnvesteerd met meer shows en attracties.

The Walt Disney Company zou tegen 2030 investeren in derde park. Dit park zou niet grenzen aan de twee huidige parken waardoor er een transportmiddel nodig is. Hierdoor zou Disney wel het aantal Gasten kunnen verspreiden over de parken waardoor de drukte in de parken zou afnemen.

Momenteel zouden Disney Imagineers in het geheim bezig zijn aan de ontwerpen voor dit park. Niemand weet voorlopig welk thema dit park zou krijgen. De eerste details over dit derde park zouden pas tegen 2027 bekend worden gemaakt.


Een nieuw Disney-hotel

Een nieuw park wilt natuurlijk zeggen dat Disneyland Parijs moet voorzien zijn om meer Gasten. Hiervoor zou er een nieuw hotel gebouwd worden dat gelegen is tussen het derde park en Disney's Sequoia Lodge. De vorm van het hotel doet denken aan het Disney's All Star Sports Resort of Disney Art Of Animation Resort in Walt Disney World. Beide zijn budget hotels waar je tegen een iets goedkopere prijs kan overnachten.

Convention center

De huidige Disney event arena is een grote witte tent langs Disney Village waarin recent nog de expo werd gehouden voor runDisney. Deze locatie voldoet echter niet meer aangezien het geen eigen parking heeft, slechts één evenement per keer kan georganiseerd worden en een witte tent niet echt in een Disney-omgeving past.

Tussen 2027 en 2030 zou de locatie verder uitgebreid worden in een Disney-thema met verschillende gebrouwen om evenementen in te organiseren. Er zal ook een eigen parking voor ontwikkeld worden.

Villages Nature

Villages Nature is pas geopend, maar momenteel is nog maar 50% van het totale project klaar. De komende jaren zal aan dit paradijs worden verder gebouwd.

Foto's: Hello Disneyland.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 16

21 april 2024 14:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.