Reclame

Hoofd Disneyland Paris Entertainment krijgt nieuwe rol in Walt Disney World Resort

Hij bedacht de 30e verjaardag.
2 minuten om te lezen
David Duffy, de Vice President of Entertainment bij Disneyland Parijs, heeft besloten het resort na slechts enkele jaren te verlaten om de functie van Vice President Live Entertainment bij Walt Disney World Resort te aanvaarden. Er is nog geen opvolger aangekondigd voor zijn rol in Disneyland Parijs.

Disney heeft een officiële verklaring vrijgegeven om David Duffy te feliciteren met zijn nieuwe functie: "Laten we samen David Duffy feliciteren met zijn benoeming tot Vice President, Live Entertainment bij Walt Disney World Resort. Met meer dan 30 jaar ervaring bij Disney heeft hij diverse functies bekleed, waaronder showdirecteur, schrijver, artistiek directeur en creatief directeur. Van harte gefeliciteerd, Davy!"

Duffy zelf deelde zijn gedachten over deze overgang: "Na een fantastische periode in Disneyland Parijs voel ik me nederig en opgewonden om terug te keren naar de plek waar niet alleen mijn Disney-carrière begon, maar ook mijn liefde voor thema-entertainment. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe impactvol mijn tijd was met het geweldige team in Disneyland Parijs. Ook ben ik verliefd geworden op de stad Parijs, het land Frankrijk en de levensstijl die het biedt. Mijn oprechte dank en waardering gaan uit naar het fantastische team van Disneyland Parijs. Samen hebben we geweldige dingen bereikt!"

David Duffy heeft al dertig jaar bij Disney gewerkt en heeft bijgedragen aan diverse projecten in parken over de hele wereld. Zijn Disney-carrière begon als deelnemer aan het Disney College Program bij Walt Disney World, waar hij begon als acteur en later showregisseur werd. In 2007 werd hij bevorderd tot Creative Director voor Disney Cruise Line, waar hij werkte aan entertainment, programmering voor alle leeftijden en havenavonturen tijdens de ontwikkeling van de Disney Dream en Disney Fantasy. Tijdens deze periode was hij ook creatief directeur voor Aulani, een Disney Resort & Spa.

Van 2014 tot 2020 bekleedde hij de functie van uitvoerend producent voor Disney Parks, Experiences and Products. In november 2020 werd Duffy benoemd tot Entertainment Vice President bij Disneyland Parijs, waar hij onlangs betrokken was bij de viering van het 30-jarig jubileum van Disneyland Parijs, met het gebruik van drones voor nachtelijke spektakels.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.