Reclame

Hybride auto's bij Autopia in Discoveryland

Disneyland Parijs gaat de groene toer op.
1 minuut om te lezen
Disneyland Parijs heeft de autootjes die rondrijden in de attractie Autopia vernieuwd. Sinds 2015 worden de auto's stap voor stap vervangen door een hybride variant. Deze is verbruikt maar de helft benzine en stoot minder CO2 uit.

Volledig elektrisch wil Disneyland Parijs niet gaan. "We willen het kenmerkende geluid van dieselmotoren niet verliezen", verteld projectmanager Christophe Martin. De hybride variant kan via sensoren zien wanneer de wagen kort bij het station is en schakelt dan automatisch de elektrische motor in. Dit is gezonder voor de Cast Members en de wachtende gasten. Niet alleen de CO2 uitstoot is hierdoor verminderd, maar ook het lawaai dat deze auto's maakte in het station.

In de Attractie Autopia kan je met een auto doorheen het futurische gebied rijden in Discoveryland. Ondanks dat de auto's vastgemaakt zijn aan een rails, kan je zelf sturen en gas geven. De attractie werd origineel geopend in Amerika op July 17, 1955 en liet de toekomst zien van Amerika waar op een autostrade kon rijden. In die tijd was de eerste autostrade nog niet gebouwd.

Misschien ook interessant?

Geniet van betoverende belevenissen in Disneyland Paris

10 maart 2024 17:30

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 9

3 maart 2024 19:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.