Reclame

In beeld: Disneyland Paris start vieringen 30e verjaardag met nieuwe shows, entertainment en parade

Inclusief een heuse drone-show!
2 minuten om te lezen
Disneyland Paris is op 6 maart 2022 begonnen met de vieringen voor de 30e verjaardag van het resort. Hiervoor werd alles uit de kast gehaald om het feestelijk jaar te maken.

Officieel wordt Disneyland Paris pas op 12 april 2022 30 jaar, maar dat houden de Disney Figuren niet tegen om nu al alles uit de kast te halen. Zij kregen alvast een nieuwe outfit, waaronder een broekpak voor Mickey Mouse, ontworpen door niemand minder dan Stellla McCartney.

Verder zijn de Disney Parken prachtig versierd en zijn er nieuwe shows te zien, waaronder een drone-show voor het kasteel van Doornroosje. Er zijn talrijke nieuwe snacks en speciale merchandising te verkrijgen.

Dream... and Shine Brighter

Op de tonen van het nieuwe themalied 'Un monde qui s’illumine' trekt een bonte stoet door de paraderoute op Main Street U.S.A., met op kop de kleurrijke wagen van Mickey, Minnie, Donald en Daisy. Ze dragen allemaal hun prachtige nieuwe outfits, speciaal ontworpen voor de 30e verjaardag.

In totaal telt de parade vier wagens met verschillende Disney Figuren, waaronder Knabbel, Babbel, Woody, Jessy, Pluto, Goofy, Rapunzel, de geest uit Aladdin, Miguel, Peter Pan, en nog vele andere. De stoet maakt een showstop voor de podia op Central Plaza. Hier komen de Disney Figuren van hun wagens en dansen ze afwisselend op de verschillende podia. Hier worden special effects gebruikt zoals vuurwerk en zeepbellen. Verschillende liedjes uit het Disney gamma komen aan bod, zoals 'Be Our Guest', 'Friend Like Me', en 'You'll be in my heart'.

De Disney Figuren spreken afwisselen in het Frans en het Engels.

Foto's: DLPReport, ED92, DisneyGoofBalls. Video: DLPWelcome.

Drone show: D-light en After Glow

De avondshow Disney Illuminations is nog steeds de avondshow tijdens de 30e verjaardag van Disneyland Paris, maar hier zijn twee shows aan toegevoegd. Net voor en net na Disney Illuminations kan je genieten van meer dan 200 drones en lasers die een prachtige show opvoeren.

Tijdens de shows wordt het logo van de 30e verjaardag in de lucht geschreven op de tonen van het nieuwe themalied. Verder is er nog een 3D projectie van het logo in bol te zien.

Pre-show:

After-show:

Nieuwe snacks

Speciaal voor de 30e verjaardag zijn er nieuwe snacks in de Disney Parken te verkrijgen, waaronder talrijke soorten koekjes, met een vegan variant en zelfs het beroemde Mickey ijsje dat vooral in Amerika te verkrijgen was.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 7

19 februari 2024 21:58

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 3

21 januari 2024 21:00

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 52

31 december 2023 17:42
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.