Reclame

Indiana Jones Adventure

De nieuwe attractie voor Adventureland?
2 minuten om te lezen
De 25e verjaardag is nog niet begonnen of de geruchten beginnen al wat de toekomst van Disneyland Parijs inhoud. Na het grote Experience Enhancement Program waarin attracties zoals Space Mountain, Big Thunder Mountain en Star Tours werden of nog worden opgeknapt, zou eerst het Walt Disney Studios Park aan de beurt zijn.

Momenteel kan je in het Walt Disney Studios Park van het eerste seizoen 'Season of the Force' genieten. In 2019 zou de Studio Tram Tour volledig onder handen worden genomen en zou er in Toy Story Playland een nieuwe attractie Toy Story Midway Mania openen, een 3D attractie waar je met laserpistolen op objecten moet schieten.

In het Disneyland Park is er nog een groot stuk land niet gebruikt in Adventureland. Dit is niet zomaar. Na de opening van Indiana Jones et le Temple du Péril in 1993, was het de bedoeling van Disneyland Parijs om in 1995 de attractie Indiana Jones Adventure: Temple of the Forbidden Eye te openen, maar door de slechte financiële situatie was dit niet mogelijk. Zo werden ook de attracties van de Kleine Zeemeermin of Belle en het Beest niet geopend.

De attractie werd wel in het Amerikaanse Disneyland Resort in Californië geopend in 1995 en later in 2001 in Tokyo Disney Resort in Japan in een iets aangepaste versie.

Het gebouw van Indiana Jones Adventure zou even imposant worden als Pirates of the Caribbean. De attractie zelf zou van het type 'dark ride' zijn zoals bijvoorbeeld Peter Pan's Flight en Sneeuwwitje. Je stapt in een 4x4 jeep en treedt binnen in een filmwereld met grote decors en prachtige lichteffecten. 

In tegenstelling tot de Amerikaanse versie, zou de Parijse versie modernere technologie bevatten. Zo zouden de jeeps zonder een rails rondrijden met dezelfde GPS technologie als die van Ratatouille. De scènes zouden animatronics bevatten en gebruik maken van video mapping. Een geluk bij een ongeluk dus dat we zolang moeten wachten op deze attractie.

Naast de attractie zou er ook een restaurant en een winkel geopend worden in het thema van Indiana Jones.

Misschien ook interessant?

Waarom je NU een trip naar Disneyland Paris moet boeken?! Check deze 10 redenen.

8 mei 2024 20:52

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23

Studio 1 opent begin 2025 als 'World Premiere'

13 april 2024 20:20
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.