Reclame

Interne documenten gelekt: zo zou Disneyland Paris eruit zien in 1996

Grote nieuwe attracties stonden op de planning.
3 minuten om te lezen
Disneyland Paris had grootse plannen net na de opening in 1992. Uit interne documenten die verschenen zijn op het Twitter-account van Steven Jeffreys, toenmalig attractiemanager van Disneyland Paris. Zo zou er een nieuw theater gebouwd worden en verschillende grote attracties.

De interne documenten zijn notities van een vergadering op 11 juni 1996. In Frontierland zou de attractie 'Geyser Drop' eventueel gebouwd worden met een openingsdatum in 1999. De freefall-attractie was een voorloper op de Tower of Terror (2007) in het Walt Disney Studios Park en zou gebouwd worden tussen Big Thunder Mountain en Phantom Manor. Gasten zouden in een cabine stappen die omhoog gelanceerd werd, net alsof een geiser tot uitbarsting kwam. Het zou in 1999 de eerste freefall-attractie in Europa zijn geweest. Op het moment van de notities was de show rondom de attractie nog niet volledig uitgewerkt en duurde de attractie niet lang genoeg (75 seconden).

In Adventureland zou de attractie Indiana Jones and the Temple of the Forbidden Eye, een dark-ride gebaseerd op de films van Indiana Jones, op de planning hebben gestaan. Deze attractie vind je vandaag wel in de Amerikaanse parken. De grootste bezorgdheden waren dat de attractie te veel onderhoud zou nodig hebben en dat Indiana Jones misschien in Europa niet bekend genoeg was. Bovendien had Disney had schrik dat Indiana Jones al genoeg aanwezig was in Adventureland.

Verder stond er naast Indiana Jones et le Temple du Peril, een tweede achtbaan op de planning in Adventureland. Lost world of Dinosaurs zou een achtbaan worden met diverse dinosaurussen in een tropische omgeving. Deze achtbaan werd van de planning gehaald omdat de omgeving niet te onderhouden zou zijn in het Parijse klimaat. 

Disneyland Paris kent geen waterattracties, maar een verkorte versie van 'Splash Mountain' stond wel op de planning voor 1999. Deze boomstammen-attractie is gebaseerd op de controversiële film 'Song of the South' in 1946 en zou gebouwd worden op de plaats van het huidige Frontierland Theater of the Frontierland Depot Station. Er werd nagedacht over manieren om de 'drop' in de winter zonder water te kunnen doen. Winters in Europa zijn immers kouder dan die in Amerika. Ook een ander thema stond ter discussie. Toevallig wordt het thema van de attractie in Amerika de komende jaren aangepast naar een thema gebaseerd op 'De prinses en de kikker'.

In Fantasyland zou een nieuw theater gebouwd worden, het Proscenium Theater met ruimte voor 2000 gasten. Dit theater zou gebouwd worden ten oosten van 'it's a small world' of achter 'Fantasyland Festival Stage'.

Voor Discoveryland werden de attracties 'Journey to the Center of the Earth', een dark-ride waarin je naar het midden van de aarde gaat, en '20.000 Leagues Under the Sea', een dark-ride waarin je allerlei onderwaterdieren tegenkomt. Beide attracties zijn vandaag te vinden in Tokyo DisneySea.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31

Een nieuw avontuur begint: Walt Disney Studios Park wordt Disney Adventure World

13 april 2024 20:04

Disney Davy Crockett Ranch wordt gerenoveerd met personages uit DuckTales

13 april 2024 19:47
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.