Reclame

'it's a small world' een jaar gesloten voor onderhoud

Veel technische aspecten worden aangepakt.
2 minuten om te lezen
Iedereen kent wel het iconische deuntje van de attractie 'it's a small world'. Maar nu zullen gasten dit even moeten missen. De attractie is een jaar niet toegankelijk door een grootschalige opknapbeurt. Deze renovatie zal vooral technische aspecten van de attractie verbeteren, maar ook de poppen krijgen een update.

De attractie in Fantasyland opende samen met Disneyland Paris op 12 april 1992. In de tussentijd heeft de attractie al enkele renovaties achter de rug, maar deze wordt een grootschalige. De gevel, die pas 5 jaar geleden gerenoveerd werd, zal opnieuw een likje verf krijgen. Verschillende houten elementen zullen ook vervangen worden door composietmaterialen, om milieuvriendelijker te zijn.

Tijdens de renovatie worden ook wijzigingen aangebracht om het werk van de Cast Members makkelijker te maken. Zo wordt de controletoren vergroot en worden de ride en show controle-systemen vervangen door moderne varianten. In de technische ruimtes worden nieuwe boosters (waterstralen die de boten aandrijven) toegevoegd en worden de vloeren van de evacuatiegangen vernieuwd.

Verder worden alle brand-, verwarming- en airconditioning-installaties vernieuwd. Alle aansluitingen en machines worden vervangen door moderne, meer efficiëntere versies. De attractie bevat ook nog een klein deel asbest. Dit mocht in Frankrijk gebruikt worden tot 1997, vijf jaar na de opening van Disneyland Paris. In de attractie wordt momenteel asbest gebruikt in delen van het airconditioningsysteem en het metalen frame van het gebouw, waardoor de structuur meer stabiel was in geval van brand. Tijdens de renovatie wordt alle asbest verwijderd door gespecialiseerde teams. Disneyland Paris benadrukt nog dat zowel gasten als Cast Members nooit aan gevaarlijke waardes zijn blootgesteld.

In de attractie zelf zullen niet veel zichtbare wijzigingen gebeuren, maar achter de schermen verandert er veel. Zo wordt alle verlichting vervangen en komen er nieuwe toegangen voor onderhoudspersoneel om werken te doen aan de verschillende poppen. De hydraulische systemen van de poppen wordt vernieuwd en de helft van de poppen zullen vervangen worden.

Verder wordt de route van de wachtrij opnieuw ontworpen om efficiënter te worden. Aangezien de attractie zich langs te paraderoute bevindt, wordt er tijdens de renovatie ook een verhoogde ruimte aangebracht om de parade beter te kunnen zien. Dit kan eventueel een nieuw voordeel worden voor houders van een jaarpas.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 23

9 juni 2024 21:44

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.