Reclame

Er komt een MyMagic+ programma in Disneyland Parijs

Contactloos een ticket kopen wordt geïntroduceerd.
4 minuten om te lezen
Met de RFID-technologie kan je contactloos transacties uitvoeren. In het Disneyland Park worden stilaan hiermee de eerste testen uitgevoerd. Uiteindelijk is het misschien wel de bedoeling om alle papieren kaartjes te vervangen door hun digitale variant.

Bij het plaatsen van de nieuwe FASTPASS machines bij de vernieuwde Star Tours: The Adventure Continues, werd er gekozen voor RFID technologie te introduceren. Hiermee kan je contactloos een ticket verkrijgen door je Magic card kort bij de machine te houden.

Ook aan de ingang van het Disneyland Park staan er sinds 7 juni 2017 machines waarmee je met je Magic Card toegang krijgt tot het park. Je hoeft dus niet langer je papieren kaartje op de juiste manier in het machine te duwen. Gewoon even je Magic Card tegen de machine houden en je bent binnen. Makkelijk, neen?

Contactloos betalen is up and coming in de dagdagelijkse wereld en Disney kan natuurlijk niet achterblijven. In het Amerikaanse Walt Disney World bestaat al jaren het MyMagic+ programma waarmee alle papieren tickets digitaal worden vervangen en je makkelijk kan betalen zonder elke keer je kredietkaart boven te halen.

Het MyMagic+ programma komt ook naar Parijs. Dit is door Disneyland Parijs bevestigd. Echter zullen de MagicBands (zie verder) niet geïntroduceerd worden. De productie van deze armbanden was te duur. Gasten zullen een RFID kaart krijgen met dezelfde mogelijkheden.

Wat is MyMagic+?

Magic+ is een combinatie van tools en technologieën om je ervaring in de parken te verbeteren. Het combineert een nieuwe FASTPASS+ systeem, een MagicBand om te dragen en een vernieuwe Disney App voor je smartphone.

FASTPASS+

Bij populaire attracties kan de wachtrij al snel oplopen tot een uur wachten. Hiervoor is het FASTPASS systeem ontworpen. Met je toegangsticket kan je aan een machine een speciaal ticket gratis verkrijgen. Op dit ticket staat een begin- en einduur waartussen je terug naar de attractie kan komen. Je mag dan in een speciale wachtrij aanschuiven waardoor je veel sneller in de attractie kan.

Het FASTPASS+ systeem is hierop een uitbreiding. In plaats van je ticket in het park te nemen, kan je dit vanuit eender welke locatie doen en tot zelfs 30 dagen voor je aankomst. Je krijgt hierdoor veel meer mogelijkheden om je dag te plannen. Natuurlijk kan je niet ongelimiteerd FASTPASS-tickets nemen, maar maximum 3 per toegangsticket en per dag.

MagicBands

Ken je dit: je komt aan in je Disney hotel en gaat naar de check-in. Hier krijgt je allerlei kaartjes. Eentje om toegang te krijgen tot je hotelkamer, een paar om 's ochtends, 's middags of 's avonds toegang te krijgen tot de restaurants van het hotel, nog eentje voor de parking en natuurlijk de toegangstickets voor de parken. Je hebt al deze kaartjes die je niet mag kwijtraken, wat natuurlijk af en toe gebeurd.

Dit is gedaan met de MagicBand. De MagicBand is een wearable die een aantal dingen simpeler maakt door het gebruik van RFID technologie. Voor Disneyland Parijs is er gekozen voor de RFID smartcard in plaats van de MagicBand.

  1. Het is je sleutel tot je hotelkamer. Gewoon even swipen en de deur gaat open.
  2. Het is je toegang tot de restaurants waar je hebt gereserveerd.
  3. Het is je toegang tot de parken.
  4. FASTPASS+ tickets zijn niet langer geprint op papier, maar worden op de MagicBand opgeslagen. Als je aan de wachtrij bij de attractie komt, moet je opnieuw even swippen.
  5. Je kredietkaart gegevens kunnen opgeslagen worden op de MagicBand. Wil je betalen voor eten, drinken of souvenirs? Gewoon even swipen aan de kassa. Je hoeft dus niet langer je portefeuille boven te halen, je kredietkaart in een terminal te steken en je PIN-code in te geven.

My Magic Experience App

Een MagicBand heeft geen scherm zoals een FitBit of Apple Watch, dus heb je een app nodig om je smartphone om deze gegevens te lezen. Met de 'My Magic Experience' app kan je zien welke FASTPASS+ tickets je hebt genomen en word je verwittigd wanneer je naar de attractie moet gaan. Je kan bovendien je dag volledig plannen en deze plannen delen met vrienden en familie.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 22

2 juni 2024 22:45

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 20

20 mei 2024 00:24

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 17

28 april 2024 19:23
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.