Reclame

Legendarische ontwerper Disneyland Parijs overleden

Er is niet altijd goed nieuws te melden...
2 minuten om te lezen
Disney legende Marty Sklar is op 27 juli overleden op 83 jarige leeftijd. Als directeur Imagineering was hij verantwoordelijk voor het ontwerpen en de ontwikkeling van Disneyland Parijs.

Marty was niet alleen verantwoordelijk voor Disneyland Parijs, maar ook voor andere Disney-parken waaronder Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea in Japan, Disney's Hollywood Studios, Disney's Animal Kingdom en Disney California Adventure Park in de Verenigde Staten en Hong Kong Disneyland in China.

Marty begon zijn carrière bij Disney als student in 1955 toen hij de opdracht kreeg een krant, The Disneyland News, te produceren één maand voor de opening van het eerste Disney-park. Nadat hij was afgestudeerd begon hij full-time bij Disney als rechterhand van Walt Disney.


In 2006 werd hij International Ambassador voor Walt Disney Imagineering. In deze rol ging hij voordrachten geven over de ontwerpen en de ontwikkeling van de Disney-parken in verschillende scholen en universiteiten om zo nieuwe jonge talenten te zoeken voor het bedrijf.

In 2009 stopte hij zijn werkzaamheden op de 54e verjaardag van het eerste Disney-park in Californië. Hij werd geëerd met een raam op Main Street. Een hele eer als werknemer van The Walt Disney Company.

Wie meer over het levenswerk van Marty Sklar wilt lezen, kan zijn autobiografie getiteld 'Dream It! Do It!: My Half-Century Creating Disney's Magic Kingdoms' lezen. Deze kan je online bestellen.

Misschien ook interessant?

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 21

26 mei 2024 17:53

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 18

5 mei 2024 17:35

Het wekelijkse Disney-overzicht - week 15

14 april 2024 18:31
Je verblijf in Disneyland Paris
Sorry, maar er ging iets mis. Probeer het zo meteen nog eens.